Things to Do , Προσεχώς

Επιστρέφει, ίσως, το πιο νόστιμο φεστιβάλ στο χωριό

Το Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» Δοράς έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2022

Μετά από δύο χρόνια αποχής επιστρέφει δυναμικά το Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» στη Δορά.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 10:00 πμ. – 18:00 μ.μ. στη Δορά θα γευτούμε παράδοση, σε ένα μεγάλο, ζωντανό Φεστιβάλ με γαστρονομικά ταξίδια σε παραδοσιακές γεύσεις.

Αν θέλετε να επιστρέψετε στο παρελθόν, να γευτείτε λίγο από παράδοση, να μεθύσετε παρέα με μουσική, καλούς φίλους και μπόλικες παραδοσιακές γεύσεις, αφήστε τον καναπέ σας και επισκεφτείτε τη Δορά την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Το Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» έχει καθιερωθεί και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τοπικά φεστιβάλ των Κρασοχωριών Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Στη Δορά θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας. Είναι μια εκδήλωση γεμάτη με τις παραδοσιακές γεύσεις της Δοράς.

Η Δορά κερνά παραδοσιακά για την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων
Το χαλούμι, η ζιβανία, το κρασί, ο παλουζές, τα κουλουρούθκια με το έψιμα, το ρέσι, τα καττιμέρια, τα αρκατένα είναι μερικά από τα ξακουστά προϊόντα που παράγονται στη Δορά και το Φεστιβάλ. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας, παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την Ανα-Βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων και να συμμετέχει σε βιωματικά εργαστήρια.

Μαθαίνουμε τον γαστρονομικό πλούτο και τις παραδοσιακές ασχολίες της κοινότητας της Δοράς, μέσα από μια ολοήμερη εκδήλωση γεμάτη γεύσεις, μυρωδιές και εμπειρίες της Κύπρου και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και θα υπάρχουν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ποδηλασία, Περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης Κορδυλάς, Έκθεση Φωτογραφίας, Αφήγηση παραμυθιών, μύθων και θρύλων της Δοράς, άρμεγμα και κούρεμα προβάτων, ξενάγηση στο χωριό κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί Παιδική Γωνιά με Φουσκωτά, Κλόουν, Face -painting και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά! (Με Δωρεάν Είσοδο).

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας. Μια Κυριακή με την παραδοσιακή φιλοξενία και το γλέντι που ξέρει να προσφέρει η κοινότητα της Δοράς.

Την Κυριακή 29 Μάιου 2022 πάμε όλοι Δορά, ένας κοντινός και ωραίος προορισμός με πολλά να δεις και να κάνεις.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close