Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2022
To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 φιλοξενεί στην Κύπρο έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η διεθνής φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots, στις 6 Μαΐου 2022. Πρόκειται για μια δημοφιλή φωτογραφική πλατφόρμα με εκατομμύρια ακόλουθους ανά το παγκόσμιο, η οποία διοργανώνει φωτογραφικά "challenges" και αναδεικνύει φωτογράφους και το έργο τους μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα διαδικτυακής ψηφοφορίας.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις -με τίτλο “Η Ομορφιά της Γης” και "Δημιουργική Σύνθεση", που θα τρέχουν παράλληλα τόσο σε μορφή έντυπων φωτογραφιών όσο και σε ψηφιακή μορφή, μέσα από οθόνες.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία “Η Ομορφιά της Γης” αναδείχθηκαν μέσα από 86 εκατομμύρια ψήφους παγκοσμίως, και σε αυτή διαγωνίστηκαν 86 χιλιάδες φωτογραφίες από 42 χώρες. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 835 μέλη της πλατφόρμας - 38 εκ των οποίων σε έντυπη μορφή.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία "Δημιουργική Σύνθεση", αναδείχθηκαν από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 94 χιλιάδες φωτογραφίες από 41 χώρες, και οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από 97 εκατομμύρια ψήφους. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 861 μέλη της πλατφόρμας - 38 εκ των οποίων σε έντυπη μορφή.
Τα εγκαίνια της διπλής αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 6 Mαΐου 2022, και ώρα 7μ.μ., ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, 8 Mαΐου. Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 19:00 - 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00 - 18:00
Είσοδος Ελεύθερη.

Σχετικά με την πλατφόρμα GuruShots:
Η πλατφόρμα GuruShots είναι σχεδιασμένη για να δίνει στους ανθρώπους ένα χώρο για να εκθέσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Στόχος είναι να γίνει η ενασχόληση με τη φωτογραφία ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες για να αναδείξει κανείς το ταλέντο του. Επιπλέον, η πλατφόρμα GuruShots προσφέρει την δημοσίευση σχολίων για τις φωτογραφίες από άλλους χρήστες και φυσικά την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι φωτογραφίες που συγκέντρωσαν τις πιο πολλές ψήφους σε γκαλερί και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Κατά μέσο όρο, η πλατφόρμα GuruShots λαμβάνει 6 δισεκατομύρια ψήφους κάθε μήνα, με πέραν των 50 νέων φωτογραφικών προκλήσεων και προσφέρει πέραν των 800 χιλιάδων δολαρίων σε βραβεία, ενώ πραγματοποιεί εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σε εβδομαδιαία βάση!
To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 19, στη Λεμεσό (παράλληλος Ανεξαρτησίας) και υπηρετεί την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τακτικές εκθέσεις, σεμινάρια, μαθήματα, και ποιοτικές εκτυπώσεις.
Eπικοινωνία: www.centreforphotography6x6.com, info@cyprus6x6.com,
T: +357 25354810, Facebook | Instagram: 6x6 Centre for Photography
*Kεντρική εικόνα: Winter Wonderland - ©Dafinka Tomova - United States





-
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6
06 Μαΐου - 08 Μαΐου 2022
Σχετικά
Η Κύπρος συμμετείχε στην 61η Μπιενάλε Βενετίας με τη Μαρίνα Ξενοφώντος
Η εικαστική γλώσσα της Ξενοφώντος διερευνά ζητήματα μνήμης και αθέατων ιστοριών του κυπριακού χώρου σε ευρύτερα κοινωνικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα
Εγκαίνια της έκθεσης “Η Τριλογία του Παραθερισμού” του Χριστόδουλου Παναγιώτου
Mια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση για το Ξενοδοχείο Μινέρβα, Πλάτρες, με νέα έργα σε ανάθεση από το Pylon Art & Culture
66 φωτογραφίες από 28 φωτογράφους, σε δημιουργικό διάλογο με την ποίηση
Στην έκθεση φωτογραφίας “Echoes of Trees – Between Image and Verse”/ «Αντηχήσεις Δέντρων – Ανάμεσα στην Εικόνα και τον Στίχο».
«A disappearing act, an erroneous camouflaging»: Νέα ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή
Η έκθεση κινείται ανάμεσα στη μετάβαση και την παύση, φωτίζοντας τις σωματικές και ψυχολογικές εντάσεις
The Greatest Nation Ever: Ο Yeti παρουσιάζει φαντασιακά σύμπαντα ισχύος και πίστης στη Λεμεσό
Τα έργα συγκροτούν κόσμους ρευστούς και μεταβαλλόμενους
Μάτια να βλέπουν και χέρια να αγγίζουν: Αναδρομική έκθεση για τη Νίνα Ιακώβου στη Λάρνακα
Η σχέση της με την κυπριακή γη και τα υλικά της, τον πηλό, την πέτρα, τα ίχνη της χειρονομίας, διατρέχει ολόκληρο το έργο της
Η Isnotgallery contemporary παρουσιάζει την ομαδική έκθεση-θεσμό της!
Contemporary Art Under Pressure: Έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, με ανώτατη τιμή πώλησης τα €500
Μεσόγειος: Έκθεση χαρακτικής με έργα της συλλογής Αντρέα Νίκολας
Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία φιλοξενεί έργα διαφόρων τεχνικών και μεθόδων μέσα από τα οποία προβάλλονται πόλεις της Μεσογείου και ιστορικά γεγονότα.
INTERIOR: Τα νέα γλυπτικά έργα του Φάνου Κυριάκου επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία του χώρου
Μια εξερεύνηση της αντίληψης μέσα από μορφές, υφές και ισορροπίες
Rouan Gallery: Παρουσιάζει ομαδική έκθεση επτά σύγχρονων καλλιτεχνών
Η έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό μια πολυδιάστατη εμπειρία, όπου η ζωγραφική, η υφή, το χρώμα και η προσωπική αφήγηση κάθε καλλιτέχνη συνυφαίνονται σε έναν ενιαίο, αλλά πολυφωνικό διάλογο
Παρουσιάζεται στο Παραλίμνι η έκθεση φωτογραφίας "Υφές Παραλιμνίτικες"
Το έργο Υφές Παραλιμνίτικες αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής ενδυμάτων που διασώζονται στο Παραλίμνι
«Between Imagination and Hope»: Το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει την τέταρτη έκδοση του KunstRaumGoethe
Στο πλαίσιο της έκθεσης υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων, ξεναγήσεων και προβολών