Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πλούσιο το πρόγραμμα Πασχαλινών Εκδηλώσεων στον Δήμο Παραλιμνίου

Συναυλία με Δημήτρη Μεσημέρη και Χάλκινα Πνευστά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2022

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής συγκίνησης και πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις στον Δήμο Παραλιμνίου. Η αναβίωση ηθών και εθίμων καθώς και η διοργάνωση καινοτόμων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνδυασμό με τις χρυσές αμμουδιές και τις μοναδικές ομορφιές του κοσμοπολίτικου Πρωταρά, καθιστούν το Παραλίμνι ως κορυφαίο πασχαλινό προορισμό και πόλο έλξης ντόπιων και ξένων τουριστών. 

Τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιείται η αναπαράσταση του Νιπτήρος όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος πλένει τα πόδια 12 ιερέων της Μητρόπολης. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι εικόνες των εκκλησιών ντύνονται στα μαύρα και οι καμπάνες ηχούν πένθιμα. Είναι οι ώρες του σταυρικού θανάτου και της αποκαθήλωσης. Σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, γίνεται η αποκαθήλωση του άχραντου σώματος του Ιησού Χριστού και το βράδυ στις τρεις εκκλησίες της πόλης ακολουθεί η περιφορά του Επιτάφιου Θρήνου υπό τους πένθιμους ήχους της Συμφωνικής Μπάντας «Αρμονία» του Δήμου Παραλιμνίου. 

Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στέλνεται το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης, με την κανονική αναστάσιμη ακολουθία «Καλός Λόγος», να γίνεται μερικές ώρες αργότερα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προς την Κυριακή. Εκεί γίνεται η ανάγνωση του Ευαγγελίου που συνοδεύεται από τους ήχους χαρμόσυνων καμπανών και στις δώδεκα ψάλλεται παντού το «Χριστός Ανέστη». Ο εορτασμός της Ανάστασης  συνοδεύεται φυσικά από κωδωνοκρουσίες και πυροτεχνήματα. Προηγείται στις 8 το βράδυ το άναμμα της λαμπρατζιάς στην κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου. Μετά την Ανάσταση, ο κόσμος συγκεντρώνεται σε σπίτια για να γιορτάσει. Την Κυριακή του Πάσχα τελείται ο Εσπερινός της Αγάπης και γίνεται λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Αγάπης θα διαβαστεί το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες και στη συνέχεια θα προσφερθούν κόκκινα αβγά.

Συναυλία με Δημήτρη Μεσημέρη
Στις 8 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μεσημέρη με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Συμμετέχουν: Ξένιος Παπασωφρονίου - μπάσο, Γιώργος Χατζηπαπάς - κλαρίνο, μπουζούκι, Χριστόδουλος Χριστοδούλου - βιολί, Πέτρος Παπακωνσταντίνου - ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Ζένιος - τύμπανα, Δημήτρης Μεσημέρης - κιθάρα, φωνή.

"Χορεύοντας στους Δρόμους της Παράδοσης"
Τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν στις 4 το απόγευμα πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου. Θα ακολουθήσει στις 7:15 το βράδυ χορευτική παρέλαση από το Πολιτιστικό Εργαστήρι "Παρά τη Λίμνη" Δήμου Παραλιμνίου και στη συνέχεια η μουσικοχορευτική παράσταση "Χορεύοντας στους Δρόμους της Παράδοσης" με την ορχήστρα χάλκινων πνευστών Bronza Banda στην κεντρική πλατεία Δήμου Παραλιμνίου.

Και φέτος το Παραλίμνι σας περιμένει να βιώσετε το κλίμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας και να διασκεδάσετε την Ανάσταση του Χριστού με εκδηλώσεις, συναυλίες και παραδοσιακά παιχνίδια. Πάσχα στο Παραλίμνι. Κατάνυξη, Πολιτισμός, Παράδοση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close