Wine Guide , Εστιατόρια

Καλωσορίζουμε το νέο, εντυπωσιακό Λευκό Ξηρό Κρασί «Πολύφημος»

Ολοκληρώνεται η σειρά κρασιών Πολύφημος

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2022

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχονται την Πασχαλινή περίοδο οι λάτρεις του κρασιού, οι οποίοι θα έχουν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα νέο ξεχωριστό λευκό ξηρό κρασί, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των προϊόντων της εταιρείας Laiko Cosmos Trading Ltd.  

Μετά την εμφάνιση του πολυποικιλιακού Ερυθρού «Πολύφημου» που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, με την πρωτότυπη  επωνυμία  βγαλμένη μέσα από την αρχαία μυθολογία, με την γουστόζικη ετικέτα αλλά προπάντων  τις πολύ θετικές κριτικές που απέσπασε από όσους  δοκίμασαν το ξεχωριστό αυτό blend γηγενών και ξένων ερυθρών ποικιλιών, ήρθε η σειρά της παρουσίασης του επίσης πολυποικιλιακού από γηγενείς και ξένες λευκές ποικιλίες. Tου λευκού ξηρού της οικογένειας «Πολύφημος».

Καλωσορίζουμε λοιπόν το Λευκό Ξηρό «Πολύφημος». Ένα κρασί φτιαγμένο με πολύ μεράκι από τρεις ποικιλίες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα σπουδαία κρασιά. Πρόκειται για το Ξυνιστέρι, το Ασύρτικο και το Sauvignon Blanc. Θεωρούμε το αποτέλεσμα εκπληκτικό αφού η κάθε μια από τις ποικιλίες αυτές προσθέτει αρμονικά τα στοιχεία της στην άλλη, δημιουργώντας ένα μοναδικό πλούτο σε γεύση και άρωμα. Κρασί, ανοικτού χρυσού χρώματος με πρασινωπές ανταύγειες, με  άρωμα που θυμίζει φρέσκα λευκά εξωτικά φρούτα αλλά και εσπεριδοειδή. Η γεύση του φρουτώδης, με δροσιστική οξύτητα και αρωματική επίγευση. Μπορεί να ταιριάξει εξαιρετικά με πράσινες σαλάτες, λευκά τυριά , ψητά λαχανικά , καθώς και με ψάρια – θαλασσινά με ελαφρές σάλτσες και αρωματικά. Σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς Κελσίου. 

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες ότι ο Ερυθρός Πολύφημος που ήδη βρίσκεται στην αγορά, παράγεται από τις ποικιλίες σταφυλιού Μαύρο, Syrah, Cabernet Franc, Λευκάδα και Mattaro στους πρωτοποριακούς οινοποιητές τύπου Ganymede. Κρασί με εξαιρετικό άρωμα από φρούτα του δάσους, ώριμα φρούτα και πικάντικα μπαχαρικά αλλά με απαλή γεύση και μέτριας έντασης τανίνες, μπορεί να ταιριάξει με κόκκινο κρέας, κρέας ψημένο στη σχάρα και με τυριά. Σερβίρεται στους 16-18 βαθμούς και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή των καταναλωτών για το τραπέζι του Πάσχα. 

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν τα κρασιά «Πολύφημος» είτε μέσω του λιανικού εμπορίου είτε μέσα από τις κάβες. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close