Wine Guide , Εστιατόρια

Ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιών σε ένα από τα πιο όμορφα επισκέψιμα οινοποιεία της Κύπρου

Επίσκεψη στο Κτήμα Βλασίδη, στο Κοιλάνι της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2022

Για ένα πράγμα φημίζεται ο Σοφοκλής Βλασίδης: Για το πεισμώδες όραμα, την τελειομανία και τη θέλησή του για εξέλιξη. Μια επίσκεψη στο οινοποιείο του, στο Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού, είναι αρκετή για να πειστεί ακόμη και ο δυσκολότερος των ανθρώπων για το όραμα του οινοποιού. Ένα οινοποιείο -κτισμένο κυριολεκτικά μέσα στο βουνό- που ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό και πρωτότυπο σχεδιασμό του κτηρίου του, στοιχεία μάλιστα που του έδωσαν την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική –Mies van der Rohe Award 2015.

Δεν θα εκτιμήσεις όμως το Οινοποιείο Βλασίδη μόνο για το κτήριο του οινοποιείου του, που είναι, όπως μπορείς να αντιληφθείς, ένα από τα ομορφότερα και πιο σύγχρονα στο νησί. Κι αυτό γιατί η επίσκεψη στο Οινοποιείο Βλασίδη στο Κοιλάνι αποτελεί από μόνη της μια οινική εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο. Το όμορφο τοπίο και το ενδιαφέρον των επισκέψιμων χώρων του θα αποζημιώσουν ακόμα και όσους δεν τρελαίνονται για την οινοπαραγωγή. Συνάμα, εκτός από τα θαυμάσια κρασιά του, ο Σοφοκλής θα σας συνεπάρει με το μεράκι και τη γνώση του για το κρασί.

Το Οινοποιείο Βλασίδη, λοιπόν, προσφέρει ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες κρασιών, κατόπιν ραντεβού, καθημερινά –εκτός Κυριακής– από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 4:00 μ.μ. 

Στο οινοποιείο διατίθενται όλα τα κρασιά που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά και σπάνιες φιάλες παλαιότερων σοδειών, καθώς και ιδιαίτερα πειραματικά κρασιά του Σοφοκλή Βλασίδη από τη σειρά «Δοκιμές».

ΟΡΓΑΝΩΜEΝH ΞΕΝΑΓHΣH
Περιλαμβάνει ξενάγηση στο οινοποιείο και αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής από το αμπέλι, στη δεξαμενή και στο βαρέλι. H ξενάγηση μπορεί να συνδυαστεί με γευστική δοκιμή κρασιών τρέχουσας εσοδείας ή επιλογή από τις παρακάτω εναλλακτικές γευσιγνωσίες:

LIMITED
Η γευσιγνωσία αυτή περιλαμβάνει κυρίως πειραματικά κρασιά από τη σειρά Δοκιμές. Αφορά κρασιά από ιδιαίτερες ποικιλίες, με διαφορετικές οινοποιήσεις και ‘παιχνίδια’ με την παλαίωση, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

OLD VINTAGES
Στην κάθετη γευσιγνωσία τριών διαφορετικών σοδειών, ενός ερυθρού παλαιωμένου κρασιού, μελετάται η ωρίμαση του κρασιού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χρονιάς που διαφοροποιούνται ανάλογα με την αρωματική και γευστική εξέλιξη της σοδειάς.

Όλες οι γευσιγνωσίες μπορούν να συνδυαστούν με τα τρία παρακάτω είδη γαστρονομικών εδεσμάτων που προσφέρονται στο οινοποιείο: παραδοσιακό πιάτο, επιλεγμένα τυριά, αλλαντικά και τυριά.

Vlassides Winery Ltd
Τοποθεσία
: Κοιλάνι, 4776, Λεμεσός
Υπεύθυνοι Υποδοχής και Φιλοξενίας: Αλεξάνδρα Ελευθεριάδου, Χρήστος Κατσιμάρης
Ιστοσελίδα: www.vlassideswinery.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: marketing@vlassideswinery.com
Τηλ.: 97789560

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close