News , Guide

Πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο-Υποχωρεί η σκόνη

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2022

Η σκόνη που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται από το απόγευμα και μετά.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος, με κατά τόπους παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σύντομα, κυρίως στα προσήνεμα, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σύντομα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, στα δυτικά, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το βράδυ θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις που δεν αποκλείεται τοπικά να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση στη θερμοκρασία για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close