Πάμε Ταξίδι , Guide

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Το κόστος διαδρομής (βίντεο)

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2020

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης,  ο οποίος αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας –Κύπρου, αλλά και στα κόστη του ταξιδιού.

Αρχικά ο κύριος Δημητριάδης ανέφερε ότι η πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας κυρία Πυλείδου είχε προχωρήσει το όλο εγχείρημα, ενώ πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλιστεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή η προέγκριση.

Διευκρίνισε ότι ο ενδιάμεσος σταθμός θα είναι προαιρετικός, τονίζοντας ότι η χρονική διάρκεια για το ταξίδι μέχρι το Πειραιά θα εξαρτάται από το πλοίο, προσθέτοντας ότι «πιστεύομε ότι ανάλογα με το τύπο του πλοίου, το ταξίδι θα χρειάζεται πέραν των 20 - 30 ωρών».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε στο στάδιο των τελικών διευκρινίσεων με τους εμπλεκόμενους για να καταστεί η προκήρυξη εφικτή», ενώ επεσήμανε ότι μέσα στο Οκτώβριο θα προκηρυχθούν οι προσφορές».

«Ευελπιστούμε ότι αρχές Μάιου θα έχουν την ευκαιρία οι κύπριοι πολίτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα εναλλακτικά μέσω θαλάσσης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα κόμιστρα ανέφερε ότι θα είναι περίπου 50 ευρώ το ταξίδι μονού προορισμού και για  την επιστροφή 80 ευρώ χωρίς τα λιμενικά τέλη. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα τυγχάνουν έκπτωσης ανάλογα με το αν θα επιλεγεί καμπίνα ή θέση.

Ο κύριος Δημητριάδης συμπλήρωσε ότι έχουν κτυπήσει την πόρτα αρκετές εταιρίες από Κύπρο, Ελλάδα και Ευρωπαϊκές εταιρίες με συνολικό αριθμό 5-6 εταιριών.

Για τα θαλάσσια ατυχήματα ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε νέο νομοσχέδιο που θα αφορά τα σκάφη αναψυχής. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να τηρούν την νομοθεσία. Το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος οδηγός με ξεκάθαρες διευκρινίσεις προς τους ιδιοκτήτες, χρήστες και λουόμενους. Τόνισε ότι «το προσχέδιο του νόμου το έχουμε υποβάλει εδώ και καιρό στους εμπλεκόμενους φορείς», προσθέτοντας ότι υπάρχει τομέας διερεύνησης των θαλάσσιων ατυχημάτων.

Τέλος ανέφερε ότι η Κύπρος πρέπει να περηφανεύεται για τη ναυτιλία της καθώς στην κατάταξη η Κύπρος κατέχει την 11η θέση παγκοσμίως. «Αν το επιτρέψει ο κορωνοϊός θα βγούμε δυναμικά στις αγορές για να προβάλουμε το προϊόν μας. Προσπαθούμε να εκσυχρονιστουμε ακόμη περισσότερο και να δέσουμε τα κίνητρα με τις νέες περιβαλλοντικές διευκρινίσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close