Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο, για παραδοσιακά και «πειραγμένα» σουβλάκια

Πιάνουμε τραπεζάκι στονπροσεγμένοχώρο του, και παραγγέλνουμε παραδοσιακά ή «πειραγμένα» σουβλάκια, σε καλές τιμές.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2022

Το Σουβλατζίδικο Τα 3 Γουρουνάκια είναι ένα μοντέρνο ψητοπωλείο στους Τάφους των Βασιλέων, στην Πάφο, λίγα βήματα από το πολυσύχναστο Kings Avenue Mall.

Δημιουργήθηκε με σκοπό να σε μυήσει στα γευστικά γαστριμαργικά μονοπάτια της κυπριακής -αλλά και της ελληνικής- κουζίνας, με κύριο μάλιστα πρωταγωνιστή το σουβλάκι. Εξάλλου, το σουβλάκι, η συνταγή του οποίου έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, είναι μία από τις βασικές λιχουδιές της κυπριακής γαστρονομίας. Είναι ίσως το πιο απλό, το πιο αγνό και το πιο δημοφιλές κυπριακό και ελληνικό φαγητό.

Ακολουθώντας, λοιπόν, πιστά την παράδοση και επιμένοντας στην καλή ποιότητα, στα διαλεγμένα υλικά σε καθημερινή βάση, στην ευγένεια και άμεση εξυπηρέτηση του προσωπικού, οι ιδιοκτήτες του έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά. 

Σε αυτό το μοντέρνο και άνετο ψητοπωλείο με τα λευκά τραπεζάκια και το χαλαρό περιβάλλον, θα δοκιμάσεις γευστικά και ζουμερά κρέατα στη σχάρα στην πίτα αλλά και τυλιχτά, εμπνευσμένες δροσερές σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, ορεκιτκά όπως λουκάνικα Πιτσιλιάς και παστουρμά, χαλλούμι αιγοπρόβειο, μανιτάρια, φαλάφελ και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, οι οποίες μάλιστα κόβονται στο χέρι καθημερινά και τηγανίζονται σε αγνό λάδι.

Στο μενού με τα ορεκτικά του ξεχωρίζουν όμως και ο βοδινός παστουρμάς, το ελληνικό λουκάνικο με πράσο, το φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι και οι τυροκροκέτες με φέτα και κατσικίσιο τυρί. 

Δυνατό όμως χαρτί του είναι η μεγάλη ποικιλία που θα βρεις στο μενού του, σε πίτες, τυλιχτά και σε μερίδες, ενώς έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις κοντοσούβλι αλλά και μεζέδες. Στα συν βάλε και το γεγονός ότι οι πίτες του είναι παφίτικες.

Εκτός από τα κλασικά σουβλάκια με χοιρινό και κοτόπουλο, τη διάσημη μιξ και τη μιξ κοτόπουλο έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις πίτα με χαλλούμι αλλά και λαχανικά.

Όσον αφορά στα τυλιχτά, στο μενού του φιγουράρουν δελεαστικές προτάσεις με παιχνιδιάρικα μάλιστα ονόματα: Το Τρελό Γουρουνάκι (αραβική πίτα με κοτόπουλο σουβλάκι, μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, και μουσταρδόμελο), Ο Κακός ο Λύκος (λιβανέζικη πίτα με γέμιση χοιρινό, μαρούλι και τζατζίκι), Τυλιχτό με Τόνο (λιβανέζικη πίτα με γέμιση τόνου, μαρούλι, καλαμπόκι, αβοκάντο και μαγιονέζα) και Χαπίπι Τυλιχτό (αραβική πίτα με γέμιση φαλάφελ, τουρσί, κραμπί, μαρούλι). 

Στις επιλογές του κοινού πρωταγωνιστούν και οι μερίδες, οι οποίες πέρα από σουβλάκια και σεφταλιές, περιλαμβάνουν κοτόπουλο φιλέτο, σπιτικό μπιφτέκι (γεμιστό ή όχι), χοιρινό μπέικον, μπριζολάκια, αρνίσια παϊδάκια, Rib eye steak (premium κοπές), αλλά και χορτοφαγικές επιλογές!

Προτείνουμε όμως να επιλέξεις και μεζέ, για να δοκιμάσεις από όλα ή σχεδόν από όλα! Σίγουρα η ποικιλία κρεατικών της θα σε χορτάσει και με το παραπάνω. 

Συνόδευσε το νόστιμο φαγητό σου με μία παγωμένη μπίρα, με ούζο, ζιβανία, ρετσίνα, ή ένα κρασί από το μενού του!

Μπορείς να επιλέξεις όλα αυτά να τα απολαύσεις στο φωτεινό χώρο του. Εναλλακτικά τα Τρία Γουρουνάκια σου στέλνουν τα πιάτα τους και στο σπίτι σου, εξυπηρετώντας σε με take away και delivery (μέσω online πλατφορμών delivery).

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι η όρεξη και το μεράκι των ιδιοκτητών του αλλά και το γευστικό του μενού, είναι τα στοιχεία που για ακόμα μία φορά φέτος το κατέταξαν ανάμεσα στα υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Σουβλάκι! 

(70 003233) Τάφοι των Βασιλέων, Κάτω Πάφος. 
FacebookΣουβλατζίδικο Τα 3 Γουρουνακια 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close