Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2022
Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει την Κύπρο από το βράδυ της Τρίτης, το οποίο αναμένεται να φέρει βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, οι θερμοκρασίες για σήμερα παραμένουν πάνω από το κανονικό για την εποχή.
Συγκεκριμένα, σε εσωτερικό και ορεινά, η θερμοκρασία είναι 4-5 βαθμούς πάνω από την κανονική.
Ωστόσο, αύριο Τετάρτη καθώς θα μας επηρεάζει ακόμη το χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, για να φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Μέχρι και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με βροχές και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Δείτε live την πορεία του χαμηλού βαρομετρικού που πλησιάζει την Κύπρο, πατώντας το «Play» στο πιο κάτω βίντεο.
Αναλυτικά ο καιρός
Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή από το βράδυ της Τρίτης. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 71 εκατοστά.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα καταστούν μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στα υπήνεμα πιθανό να σχηματιστεί παγετός.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.
Σχετικά
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της
Η Lidl Κύπρου υποδέχεται την άνοιξη με έναν νέο μεγάλο διαγωνισμό
Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, οι χρήστες της εφαρμογής Lidl Plus έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά δώρα.
Αυτός είναι ο Banksy σύμφωνα με το Reuters
Ο Banksy άλλαξε το πραγματικό του όνομα - Τι έδειξε νέα έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου
Η λειτουργία που η Google κατήργησε «αθόρυβα»
Η Τεχνητή Νοημοσύνη παραμένει «αγκάθι» σε θέματα που αφορούν την ενημέρωση μέσω του διαδικτύου
Τα πιο απρόσμενα ξενοδοχεία του κόσμου για σύγχρονους εξερευνητές
Σουίτες, κάψουλες κρεμασμένες πάνω από γκρεμούς, δενδρόσπιτα, δωμάτια με θέα παγετώνες και ηφαίστεια, αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα πιο αδιανόητα μέρη του πλανήτη
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 15 προορισμούς, με τιμές από €16 (για 2 μέρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Ο Πάρις Ερωτοκρίτου νέος Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ως Γενικός Διευθυντής, ο κ. Ερωτοκρίτου θα έχει την ευθύνη της συνολικής χάραξης και υλοποίησης της στρατηγικής του οργανισμού
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας 2026 - Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Η αλλαγή ώρας πλησιάζει και φέτος, με τα ρολόγια να γυρίζουν μία ώρα μπροστά στα τέλη Μαρτίου.
Co-Creators Assembly: Η μεγάλη συνάντηση των συνδημιουργών του Λάρνακα 2030
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα έργα που συγκροτούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Λάρνακα 2030