Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022
Για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι ετήσιες προβολές Ιαπωνικών ταινιών στην Κύπρο, εκτός από τη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί φέτος και μια προβολή στη Λεμεσό, στο Θέατρο Ριάλτο την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.
Η προβολή αφορά σε μία ταινία βασισμένη στο λογοτεχνικό βιβλίο Μίε: Η αδέσποτη γάτα, που εξιστορεί τη σχέση μιας δημοφιλούς γάτας με τους κατοίκους μιας παλιάς εμπορικής πόλης στην Ιαπωνία. Ο Κιοΐτσι Μόρι είναι ένας ιδιόρρυθμος συνταξιούχος, πρώην διευθυντής σχολείου που έχει χάσει τη σύζυγό του και πλέον μένει μόνος. Η Μίε, μια αδέσποτη γάτα που την τάιζε η αποθανούσα σύζυγός του, είναι η μόνη που τον επισκέπτεται συχνά, μέχρι που μια μέρα σταματάει και αυτή. Ψάχνοντας τη χαμένη Μίε, ο Μόρι αναθερμαίνει τις σχέσεις του με τους ντόπιους και αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τη βαθιά αγάπη που δεν κατάφερε ποτέ να δείξει στη σύζυγό του.
Σκηνοθεσία: Yoshihiro Fukagawa
Παίζουν: Issey Ogata, Kayolo Kishimoto, Shota Sometani και Drop (γάτα).
Την προβολή διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Κύπρου και αποτελεί μια ευγενή χορηγία του Japan Foundation.
Στα Ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Διάρκεια: 107’
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσεων).
Θέατρο Ριάλτο, Tρίτη 1η Φεβρουαρίου, ώρα 19:00
E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App
Tαμείο: 77777745
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)
-
Θέατρο Ριάλτο
01 Φεβρουαρίου 2022
Σχετικά
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.