Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2021
Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία με ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 17:00 το απόγεμα της Τετάρτης (8/12).
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το βόρειο Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Από την Πέμπτη ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα δυτικά παράλια και στα ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ τυχόν σκόνη σταδιακά θα υποχωρήσει. Αργότερα αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και αργότερα, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να καθίστανται μεμονωμένα. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες