Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2021
Το brunch έχει γίνει μία από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες, την οποία απολαμβάνουμε σε διάφορες εκδοχές! Από την κλασική κυπριακή του μέχρι την πιο δημιουργική αλλά και την ευφάνταστη, εκείνη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα;
H μανία λοιπόν που θέλει τα αβγά σε διάφορες εκδοχές, τα pancakes και τα bagels, να φτάνουν στο τραπέζι μας, έχει απλωθεί εδώ και καιρό στην πρωτεύουσα, ενώ πολλά είναι και τα νέα στέκια που το εντάσσουν στο μενού τους!
Αυτό που ισχύει δηλαδή στις δύο πιο κάτω περιπτώσεις εστιατορίων, όπου πλέον μπορείς να πας και για brunch!

Sonhe all day
Στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην οδό Μακαρίου Παπανικολή εδώ και μερικούς μήνες έχει βρει τη θέση του ένα μοναδικό all day spot, το Sonhe all day... και αυτό που του χαρίζει τη συγκεκριμένη μοναδικότητα είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που το κάνουν να ξεχωρίζει και το έχουν κατατάξει ψηλά στις προτιμήσεις μας από τις πρώτες μέρες που έκανε την εμφάνισή του. Πρώτα απ' όλα, είναι το ίδιο το σκηνικό του που παραπέμπει μεν σε κλασικό χώρο διαθέτει όμως πολλά εντυπωσιακά, σύγχρονα στοιχεία. Οι λιτές γραμμές στη διακόσμηση του χαρίζουν ένα εκλεπτυσμένο αλλά και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο στυλ, που θα κερδίσει την προσοχή σου. Το όμορφο περιβάλλον αισθάνεσαι να σε κρατά χαλαρό, είτε πίνεις τον πρωινό σου καφέ, τον οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με ένα νόστιμο σνακ, είτε απολαμβάνεις το brunch του επιλέγοντας πιάτα μέσα από ένα πλούσιο μενού, είτε δοκιμάζεις ένα λαχταριστό bagel. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις, βάλε και τα pancakes του. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 10:30 έως τις 15:00.
(94 041 351) Μακαρίου Παπανικολή 82A, Λευκωσία.

Tapeo e Vino
Το Tapeo e Vino, στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε υποδέχεται στη χαριτωμένη του βεράντα αλλά και στο προσεγμένο εσωτερικό του χώρο, προσφέροντάς σου καλοφτιαγμένα πιάτα σε μία to share φιλοσοφία, αλλά και μερικά κυρίως πιάτα, τα οποία συνοδεύει άψογα με τον ενημερωμένο κατάλογο κρασιών του, αποτελούμενο από πληθώρα ετικετών από όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα και με μοναδικά signature και κλασσικά cocktails. Από τούδε και στο εξής, όμως, σε περιμένει για να σου χαρίσει και μία brunch εμπειρία με αλμυρές ή γλυκιές γεύσεις, κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις 10:00.
(22777721) Αγίας Ελένης 2.
Σχετικά
Όταν η κουζίνα του Αθηναγόρα Κωστάκου συναντά στη Λευκωσία τη Νάπολη του Francesco Granata
Καθίσαμε στο SCALE και ζήσαμε μια γαστρονομική εμπειρία ανάμεσα σε δύο σεφ και δύο κουζίνες, δοκιμάζοντας από καπνιστό ταραμά και γιουβέτσι με γαρίδες μέχρι αυθεντική Bufalina και linguine alla Nerano
Το roll into sunset έφερε το απόλυτο καλοκαιρινό vibe στη Μαρίνα Λεμεσού
Γιατί, οι καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές είναι αυτές που μοιράζεσαι
Από food truck έγινε μαγαζί: Το αγαπημένο street food spot της πόλης ανοίγει σήμερα το εστιατόριό του
Το Feedos μετακόμισε κι από σήμερα μας περιμένει στη νέα του διεύθυνση!
Νέα άφιξη στον Πρωταρά: Το «ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ» άνοιξε με θέα το Fig Tree Bay
Στόχος του να φέρει την αυθεντική κυπριακή κουζίνα δίπλα στη θάλασσα
Ξέρουμε πού θα φας ψάρι οφτό στον ξυλόφουρνο
Κάθε Δευτέρα ο ξυλόφουρνος γεμίζει με το πιο νόστιμο οφτό ψάρι
Η νύκτα πέφτει στ’ Αγρίδια: Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κάτω απο τον έναστρο ουρανό του Τροόδους
Το εστιατόριο Alley ενώνει δυνάμεις με το Αστεροσκοπείο Τροόδους και το Οινοποιείο Τσιάκκας
Small bites. Big flavour: Η απόλυτη sushi εμπειρία στα wagamama
H αυθεντική ιαπωνική έμπνευση συναντά τη φρεσκάδα, την ποιότητα και τη δημιουργικότητα
Η ομάδα του επιτυχημένου Sentio στήνει νέο μαγαζί στη Λευκωσία
Αποκλειστικό sneak peek από τη νέα άφιξη της πρωτεύουσας
7 μαγαζιά στην Κύπρο που ξέρουν από καλή μπριζόλα
Ζουμερές κοπές, σωστό ψήσιμο και κρέατα που αξίζουν κάθε μπουκιά
11 κυπριακά οινοποιεία σε κερνούν κρασί στο Πισσούρι
Στην έκθεση κυπριακού οίνου Πισσούρια 2026
Το καλοκαίρι αποκτά ιταλική γεύση
Το Ristorante Locatelli στο AMARA παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό μενού, μια γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από τη La Dolce Vita και τη μαγεία της Μεσογείου
Τάκος, φαχίτας, εντσιλάδας, μπουρίτος κ.ά. στο μεξικάνικο που κάνουμε στάση κάθε καλοκαίρι
Κάποιοι μετράνε τα καλοκαίρια σε μέρες... στον Πρωταρά τα μετράνε σε tacos, burritos και παγωμένες μαργαρίτες