Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2021
«Το ταξίδι της Παπλωματούς» είναι το έργο που ετοίμασε για την αυτή την περίοδο το θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ.
Ένα εξαιρετικό παραμύθι, γραμμένο από τον Jeff Brumbeau, διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου. Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Λίγα λόγια για το έργο:
Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία, που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Ένα κορίτσι που ζει κλεισμένο μέσα στα τείχη της πλούσιας πόλης της, νιώθει τη ζωή της να κυλά χωρίς κανένα νοήμα. Αποφασίζει λοιπόν να αφήσει την μέχρι τώρα πλούσια ζωή της, όπως επίσης και τις δύο «παράξενες» αστείες φίλες της και να ταξιδέψει σε άλλους τόπους, με σκοπό να βρει αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Έκπληκτη τότε διαπιστώνει πως, έξω απο τα τείχη της πόλης της, υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Το κορίτσι τότε προσπαθεί να βρει με ποιο τρόπο μπορεί να τους βοηθήσει και έτσι αποφασίζει να τους ζεστάνει με τα ξεχωριστά, πολύχρωμα και ζεστά της παπλώματα. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, συγκινήσεις και πολύ χιούμορ, που την κάνει να καταλάβει και να ανακαλύψει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, που στο τέλος την oδηγεί στην δικιά της γαλήνη, ηρεμία αλλά και στην απόλυτη ευτυχία!
Η θεατρική διασκευή του παραμυθιού είναι του Πέτρου Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψαν ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Σταύρος Μακρής ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Το σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβε η Κωνσταντίνα Ανδρέου και την κατασκευή του σκηνικού ο Δημήτρης Δημητρίου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Έφη Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Δημητρίου , Μαρίνα Δημητρίου και Άντρη Κούκου. Η πρεμίερα μας δόθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά. Τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 10:30.
Παραστάσεις:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ
Kάθε Κυριακή πρωί στις 10:30 π.μ. μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2021
ΛΕΜΕΣΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
Σάββατο 06 Νοεμβρίου, στις 16:30μμ
ΠΑΦΟΣ
ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Κυριακή 07 Νοεμβρίου, στις 16:30μμ
ΛΑΡΝΑΚΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ
Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις 16:30μμ
Γενική Είσοδος €10
Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 99485083 και 22270420.

-
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
07 Νοεμβρίου 2021
-
Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάνω Πολεμιδιών
06 Νοεμβρίου 2021
-
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα (πρώην Αττικό)
13 Νοεμβρίου 2021
Σχετικά
Ο Καραγκιόζης αναζητά τον θησαυρό της Κύπρου στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Οι «Σκιολόγοι» παρουσιάζουν μια νέα περιπέτεια θεάτρου σκιών, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και κωμικές ανατροπές, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
Ένα μεγάλο παιδικό πανηγύρι για καλό σκοπό γεμίζει το Πάρκο Ακρόπολης με χαμόγελα
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ολοήμερη γιορτή με παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργικές δραστηριότητες, στηρίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Συνδέσμου
Οι δεινόσαυροι... επιστρέφουν στην Κύπρο
Μια μοναδική θεατρική εμπειρία για όλη την οικογένεια έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα family (fun) festival με street food, παιχνίδια και μουσική, στο πάρκο
Φαγητό, ποτό και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους
«Ο Μικρός Πρίγκιπας στον Πάγο» έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει σε ένα μαγευτικό μουσικό υπερθέαμα με πατινάζ, εναέρια ακροβατικά, εντυπωσιακές προβολές και πρωτότυπη μουσική, σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, στο χωριό Πέρα Πεδί
Πάμε να ζωγραφίσουμε πετρούλες και κοχύλια
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδια για τα παιδιά, έρχεται στο χωριό
Ένα 3ήμερο γεμάτο παιχνίδι, νερό, δράση και ατελείωτη διασκέδαση για τα παιδιά!
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδι και δράση για τα παιδιά στον Πεδουλά τον Δεκαπενταύγουστο
Φουσκωτά, τραμπολίνο, αναρρίχηση, παιχνίδια με νερό και πολλές ακόμη δραστηριότητες με ένα εισιτήριο €10
Το πιο δροσερό παιδικό event του καλοκαιριού θα στηθεί στο Χάνι
Ετοιμάστε μαγιό, πετσέτες και ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι!
«Τα 7 Κατσικάκια και ο Λύκος» έρχονται για παραστάσεις σε όλη την Κύπρο από το Θέατρο Βεστιάριο
Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια παιδική παραγωγή γεμάτη χιούμορ, αγωνία και σημαντικά μηνύματα
Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο: Ένα πρωτότυπο παιδικό μιούζικαλ του Γιώργου Τσιάκκα, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Παυλίδου
Μια φαντασμαγορική παραγωγή με 12 ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές, εντυπωσιακές χορογραφίες, πρωτότυπα τραγούδια, υπέροχα κοστούμια, μαγευτικά σκηνικά και μοναδικά οπτικά εφέ