Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020
Όταν ο σεφ/ιδιοκτήτης του πρώην εστιατορίου No Reservations στη Λευκωσία έφυγε για Ιταλία, όλοι βλέπαμε το χώρο για αρκετό καιρό, κλειστό. Την έκπληξη όμως ήρθε να κάνει ένα καινούργιο μαγαζί.
Το νέο tapas wine bar Tapeo e Vino είναι από τα νέα εστιατόρια που άνοιξαν με το restart της εστίασης, μιας και δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του πριν από το lockdown. Και οφείλω να ομολογήσω ότι παρά τις λίγες μόνο μέρες λειτουργίας του, έχει ήδη βρει τη ροή και τα πατήματά του (αν και θα ήταν απόλυτα λογικό και το αντίθετο!). Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι εκπληκτικό, υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής.

Τα τραπέζια τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, ενώ το καινούργιο εξωτερικό deck αποτελεί το ιδανικό "καταφύγιο" για τις γλυκές καλοκαιρινές βραδιές στην πρωτεύουσα.
Ο χώρος γενικότερα είναι μοντέρνος με αρκετές κλασικές πινελιές που του χαρίζουν μια χαλαρή και συνάμα ισορροπημένη ατμοσφαιρικότητα.
Το Tapeo e Vino προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ισπανική κουζίνα, με fusion κυπριακές γαστονομικές λεπτομέρειες, ενδιαφέροντα υλικά και πολλές ωραίες ιδέες στο μενού. Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο νεαρός σεφ Χαράλαμπος Κοτσώνης, γνωστός από τη συμμετοχή του σε reality μαγειρικής, ο οποίος συνεργάστηκε με δημοφιλή σεφ που ειδικεύεται στην ισπανική κουζίνα.

Η κάρτα δεν είναι μεγάλη αλλά ιδιαίτερα περιεκτική και εύστοχη. Συμπεριλαμβάνει κρύα και ζεστά τάπας, τρία διαφορετικά buns, πέντε κυρίως πιάτα, 2 platters και δύο γλυκά.
Από τα κρύα ξεχωρίζουν η σαλάτα ταμπούλι με κινόα με ντομάτα και grapefruit (€10), η root salad με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών (€11), από τις μπρουσκέτες αυτή με κατσικίσιο τυρί και αχλάδι (€6), ενώ από τα ζεστά τα angus mini burgers (€12), το chicken pop corn (€9), τα γλειφιτζούρια με γαρίδες και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο (€8) και οι κροκέτες με τυρί, ζαμπόν και πέστο κόκκινων πιπεριών (€10).

Η σειρά των bao buns συμπεριλαμβάνει χοιρινό με αρωματικά βότανα (€8), καβούρι (€10) και χορτοφαγικά με ρόκα, φράουλες αβοκάντο και βινεγκρέτ μούρων (€6). Από τα κυρίως πιάτα μας κίνησαν την προσοχή αυτό με τα μύδια σε άσπρο κρασί €10, το χοιρινό με σάλτσα ρακόμελο (€13) και το κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών και rice pot (€12).
Το επιστέγασμα της γαστρονομικής αποθέωσης θα αποτελέσει και για σένα το σοκολατένιο γλυκό, μια γκανάζ σοκολάτας με μπισκότο, παγωτό μάγκο, και όντως εντυπωσιακό coulis από passion fruit (€7), ενώ την περιέργεια μάς κίνησε επίσης και το τηγανητό γάλα με παγωτό μαστίχα (€6).

Η λίστα με τα ποτά περιλαμβάνει 21 είδη κοκτέιλ, από τα οποία τα 11 είναι signature, 32 ετικέτες κρασιών κυρίως από Ισπανία, Ελλάδα και 2-3 από Κύπρο, γύρω στα 9 είδη μπίρας, διάφορα άλλα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά.
Πρόκειται για ένα μαγαζί που σίγουρα δεν πας μόνο για μια φορά.
Σου κινεί γαστρονομικά την περιέργεια να θες να τα δοκιμάσεις όλα…!
(22777721) Λεωφόρος Στασίνου 16, Λευκωσία, Δ-Σ 18.00-24.00.


Σχετικά
Μαζευόμαστε ξανά για φαγητό στης Χριστίνας και στου Angel
Το «Μάζεμα» επιστρέφει… για δύο ανοιξιάτικες βραδιές σε νέο pop-up χώρο στο χωριό
To Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο (για δύο steak nights)
Και ετοιμάζεται για δύο βραδιές με νόστιμα στέικ
To (ίσως) πιο διάσημο brunchάδικο του νησιού, κλείνει (προσωρινά)
Μικρό διάλειμμα για το Edem’s Yard
Μία από τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού, επέστρεψε
Αυθεντικές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγάπη και φρέσκα τοπικά υλικά
GRAPES / Sips & Scenes, ένα αλλιώτικο event για το κρασί
Το event που ακυρώθηκε τις 2 προηγούμενες φορές λόγω καιρού, ανακοίνωσε ξανά ημερομηνία
Η Ντίνα Νικολάου αποχαιρετά τον Ανδρέα Μαυρομμάτη
"Αντρέα μου Πόσο δύσκολο είναι να γράφω αυτές τις λέξεις… Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες"
Το γκρουπ Maison Mavrommatis αποχαιρετά τον ιδρυτή του, Ανδρέα Μαυρομμάτη
Ο κορυφαίος σεφ αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, την οποία κληροδοτεί στα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύση Μαυρομμάτη, που καλούνται να συνεχίσουν το έργο και το όραμά του
Adieu, Chef Mavrommatis: Η Κύπρος πενθεί για την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους σεφ όλων των εποχών
Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, Κύπριος Σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης
Η τελευταία συνέντευξη του Ανδρέα Μαυρομμάτη: Μια συνάντηση με έναν σπουδαίο σεφ και έναν σπάνιο άνθρωπο
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Κύπριος σεφ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 69 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη γαστρονομική κληρονομιά αλλά και τη μνήμη ενός ανθρώπου βαθιά ευγενικού και αυθεντικού
"Έφυγε" από τη ζωή ο σπουδαίος Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης
O πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin, αιφνιδίασε τους πάντες σήμερα με το "φευγιό" του
To πρωτότυπο not-Orange κρασί του Οινοποιείου Ζαμπάρτας
Το Single Vineyard not-Orange που αξίζει να γνωρίσεις
Τις Παρασκευές απολαμβάνουμε All You Can Eat (Sushi & More) δίπλα στο κύμα
Η Αγία Νάπα σου δίνει την επιλογή για φρέσκο σούσι συνοδευόμενο από την καλύτερη θέα του νησιού