Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Το Charalambos Holiday Cottage μας καλεί να γνωρίσουμε την παράδοσή μας στην πλατεία της Καλαβασού

2 επισκέψιμα εργαστήρια στο χωριό την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτό το φθινόπωρο ανηφορίζουμε στην ορεινή Λάρνακα, περπατάμε στα ειδυλλιακά σοκάκια, φωτογραφιζόμαστε στην πανέμορφη πλατεία με τις πολύχρωμες ομπρέλες, ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά, δοκιμάζουμε την κυπριακή κουζίνα σε ταβερνάκια και εστιατόρια, που αξίζουν την προσοχή μας, και μένουμε σε αγροτουριστικά καταλύματα που ξεχειλίζουν από ομορφιά και παράδοση!

Γιατί η Καλαβασός δεν έχει μόνο πλούσια ιστορία, έχει και πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις, καθώς και υπέροχα καταλύματα για διαμονή, ταβέρνες στην πλατεία, μοναδικά μαγαζάκια με χειροποίητες δημιουργίες και βότανα. 

Και μιας και θα βρισκόμαστε εκεί, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα επιχορηγημένα εργαστήρια χειροτεχνίας του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα το αγροτουριστικό κατάλυμα Charalambos Holiday Cottage, το οικογενειακό και φιλόξενο κατάλυμα που στεγάζεται σε ένα προσεκτικά ανακαινισμένο αρχοντικό του 1890 και ξεχωρίζει για τη ζεστή ατμόσφαιρά του και τις σύγχρονες ανέσεις, αυτήν την εποχή συμμετέχει σε διάφορα βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας, τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του σχεδίου επιχορήγησης, επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας του Υφυπουργείου Τουρισμού.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργαστηρίων με ποικίλες θεματικές. Οι επισκέπτες, Κύπριοι και ξένοι, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακής φλογέρας (πιθκιαυλιού), ενός από τα πιο παλιά παραδοσιακά όργανα της Κύπρου, από τον ειδικό, Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Επιπλέον, η κ. Ελένη Ρίμπα μαζί με άλλες γυναίκες του χωριού θα δημιουργούν κεντήματα, στο αντίστοιχο εργαστήρι κεντητικής, με σκοπό να σε μυήσουν στην τέχνη και τα μυστικά τους. 

Επίσης, τι θα λέγατε για για ζωγραφική σε κολότζιη (κολοκύθα) ή αλλιώς πλούμισμα των κολοτζιών κατά την κυπριακή γλώσσα. Έχοντας τη σωστή καθοδήγηση της κ. Χρυστάλλας Πιτσιλίδου, το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει! 

Η Έλενα Σοφοκλέους στο εργαστήρι υφαντών, θα μας μεταδώσει την τέχνη της υφαντικής, ενώ η Λυγία Μόζωρα στο εργαστήρι "Σπόρος, Φύση, Κόσμημα" θα μας εντυπωσιάσει φτιάχνοντας κοσμήματα με σπόρους! 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν στο πρόγραμμα κάνοντας πάντα κράτηση. 

 

Δες πιο κάτω τα εργαστήρια:

Πλούμισμα Κολοτζιού
26 Σεπτεμβρίου 
10:00 – 13:00 / 15:00 – 17:00 
99746144, Χρυστάλλα Πιτσιλίδου

Υφαντική 
26 Σεπτεμβρίου
10:00 – 13:00 / 15:00 – 17:00 
99890264, Ελένη Σοφοκλέους 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος καλέστε στα πιο πάνω τηλέφωνα. 
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. 
Απαραίτητη η προσκόμιση SAFE PASS. 

Πιο κάτω ολόκληρο το πρόγραμμα με τα επισκέψιμα εργαστήρια για την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close