News , Guide

2 σημάδια που δείχνουν ότι ποτίζεις τα φυτά σου παραπάνω απ' όσο χρειάζεται

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς χρειάζεται το κάθε φυτό

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2021

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, ειδικά εάν η ενασχόληση σου με τον κόσμο των φυτών είναι πρόσφατη, αλλά με το να τα ποτίζεις συνέχεια δεν τους δείχνεις ούτε την αγάπη αλλά ούτε τη φροντίδα σου. Ίσα ίσα που μάλλον τους κάνεις κακό και τα οδηγείς προς τον θάνατο. Κάτι που φυσικά κανείς plant lover δεν θέλει!

Πώς θα ξέρεις όμως ότι ποτίζεις τα φυτά σου πολύ περισσότερο από όσο έχουν πραγματικά ανάγκη;

Αρχικά, το βασικό σημάδι που σου δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά με το πότισμα είναι αδύνατο να μην το δεις, γιατί κινείται. Μιλάμε για αυτές τις μικρές και πολύ ενοχλητικές σκνίπες που συνήθως κάνουν τη βόλτα τους γύρω από τις γλάστρες και τα φυτά σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τις ξεφορτωθείς.

Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει για 1-2 ημέρες να σταματήσεις να ποτίζεις το φυτό σου και να αφήσεις το χώμα του να στεγνώσει. Εναλλακτικά, και εάν δεν δεις βελτίωση με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ρίξεις λίγη κανέλα πάνω στο χώμα. Παλιό κόλπο που συνήθως πιάνει!

Το άλλο σημάδι θα στο δείξουν τα φύλλα των φυτών σου.

Εάν δεις καφέ κηλίδες στα φύλλα των φυτών σου ή παρατηρήσεις ότι πέφτουν πολύ πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν, μάλλον ήρθε η ώρα να μειώσεις το πότισμα. Το υπερβολικό πότισμα άλλωστε επηρεάζει τις ρίζες του φυτού, ουσιαστικά επιταχύνει τη σήψη τους, και δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το φυτό. Ακόμη είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη μυκήτων.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς χρειάζεται το κάθε φυτό. Όταν ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες του φυτού για νερό θα μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα ποτίσματος και έτσι να είσαι πιο σίγουρη ότι δεν κάνεις κάτι λάθος.

Πηγή: ΣΚΑΪ / savoirville 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close