Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2021
Η πιο… ερωτική μουσική παράσταση της χρονιάς, με τίτλο “Historia de un Amor”, έρχεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. Τρεις διακεκριμένοι Κύπριοι μουσική θα μας ταξιδέψουν στα άδυτα του πάθους και του έρωτα, μέσα από τα πιο ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών.
Οι ιστορίες αγάπης που θα μας διηγηθούν σ' αυτή την ελεγεία του έρωτα μέσα από αγαπημένα τραγούδια οι τρεις καλλιτέχνες, Βάκια Σταύρου (τραγούσι), Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο) και Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα), έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους το πάθος και την επιθυμία για το άπιαστο, και ενίοτε το ιδανικό, αυτό που εξυμνεί συνήθως ένας ερωτικός στίχος.
Τα τραγούδια του Carlos Gardel, του Μάνου Χατζιδάκι, της Edith Piaf, του Carlos Eleta Almaran και άλλων συνθετών που θα παρουσιάσουν οι τρεις καλλιτέχνες μιλάνε για την τρέλα του έρωτα, το όνειρο, τη φαντασία, μα και για την απογοήτευση, και γι’ αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία.
Ο Μανώλης Νεοφύτου θα ερμηνεύσει επίσης διασκευές για πιάνο πάνω στην ίδια θεματολογία, από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

H Bάκια Σταύρου είναι τραγουδίστρια-τραγουδοποιός διεθνούς αναγνώρισης και τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση της το Παρίσι. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Πράγας στην Τσεχία, έκτισε την καριέρα της στο χώρο της μουσικής με ντεμπούτο τη συνεργασία της με δισκογραφική εταιρεία στην Αθήνα. Η ικανότητά της να γράφει και να ερμηνεύει σε πολλές γλώσσες αποτελεί ένα από τα δυνατά της σημεία, εξού και οι προσκλήσεις από διεθνή φεστιβάλ μουσικής του κόσμου –Festival Au Fil des Voix στο Παρίσι, Mawazine Festival Rythms of the World στην Καζαμπλάνκα, Barnasants Songwriter’s Festival στη Βαρκελώνη, Teatro Sao Luiz στη Λισαβώνα και άλλα.

Ο Μανώλης Νεοφύτου σπούδασε στην Εξειδικευμένη Μουσική Σχολή της Μόσχας, στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Κέρδισε υποτροφίες από τα ιδρύματα Νικόλα Οικονόμου, Albert Roussel και Ι.Κ.Υ. της Ελλάδας. Διακρίθηκε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, όπως στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας το 1995 (1ο βραβείο), στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγάλλια της Ιταλίας το 1994 (4ο βραβείο) και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής το 2002 (2ο βραβείο) (Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης). Εκπροσώπησε τρεις φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision για νεαρούς μουσικούς. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκοuς: Το ελληνικό τραγούδι μέσα από ένα πιάνο (2004) και Από τον Τσαϊκόφσκυ στον Χατζιδάκι (2016). Είναι καθηγητής πιάνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία Arte και στα δημόσια μουσικά σχολεία.

O Νικόλας Ευθυμίου σπούδασε βιολί και βιόλα στη Γερμανία, κοντά στους Σ. Καφαντάρη, M. Speerman, Frank Strauch και John Kinsella. Έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σερβία και Ελλάδα. Συμμετείχε σε σεμινάρια με μαέστρους όπως οι T. Zehetmair, V. Klimov, T. Brandis, W. Christ, E. Krueger, Cr. Euler και L. Matczynsky. Διδάσκει ως παιδαγωγός στο πρόγραμμα ανάπτυξης μουσικών ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και στα δημόσια μουσικά σχολεία.
Παραστάσεις
Λευκωσία: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30
Διάρκεια: 90΄
Για αγορά εισιτηρίων – περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tickethour.
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
08 Οκτωβρίου 2021
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
07 Οκτωβρίου 2021
Σχετικά
Ο APON έρχεται Κύπρο για μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία
O super επιτυχημένος και viral τραγουδοποιός που «σαρώνει» με κάθε του κυκλοφορία, μεταφέρει τη μαγεία του στο νησί μας
Αλλάζει ημερομηνία η εμφάνιση της Ρίας Ελληνίδου στη Λεμεσό
Η εμφάνιση της Ρίας Ελληνίδου στο Theama Venue στη Λεμεσό αλλάζει ημερομηνία
Πέντε Κύπριοι συνθέτες παρουσιάζουν νέα έργα σε ένα πολυμεσικό κοντσέρτο
“Flows of Time / Ροές Χρόνου” με πιάνο, ηλεκτρονικά και εικόνα
Της μάνας μας ηχώ: Λόγος, μουσική και κίνηση στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας
Λόγος, μουσική και κίνηση συναντιούνται εδώ, για να αφηγηθούν ιστορίες που ξεκινούν από τη μορφή της Μάνας–Παναγίας
Η σειρά Candlelight® κάνει το ντεμπούτο της στην Κύπρο με συναυλίες στη Λευκωσία
Το ιστορικό Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί ζωντανές μουσικές εμπειρίες υπό το φως χιλιάδων κεριών, μετά την επιτυχία του Candlelight σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Από τον Saint-Saëns στην Κάρμεν!
Η βραδιά ξεκινά με το έργο Ο Δρόμος του Αρχάγγελου του Νέστωρ Ταίηλορ, μια υποβλητική ελεγεία για έγχορδα
Ο Χατζιδάκις συναντά τον Ραχμάνινοφ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για δύο πιάνα και μουσική δωματίου
Marlon Jackson, o αδερφός του Michael Jackson έρχεται στην Κύπρο για συναυλία!
Μια premium live concert εμπειρία στη Λεμεσό, γεμάτη διαχρονικές επιτυχίες και τη μοναδική μουσική κληρονομιά της οικογένειας Jackson
MTV Video Music Awards 2026: Όλοι οι νικητές και νικήτριες
Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Madonna
Άννα Βίσση: Όλα όσα έγιναν στη συναυλία - Η «προσγείωση» στο ΟΑΚΑ και η αφιέρωση στον Μαζωνάκη
«Είναι ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής. Κάναμε στο Καλλιμάρμαρο δύο χρονιές, θέλατε στο ΟΑΚΑ έτσι δεν είναι; Εγώ τις κρατάω τις υποσχέσεις μου» είπε η Άννα Βίσση, ανοίγοντας τη συναυλία της
Παπαρίζου, Βανδή και 3 ακόμα μεγάλοι καλλιτέχνες στην Κύπρο με τον Ρέμο
Η μεγαλειώδης επετειακή συναυλία του Αντώνη Ρέμου θα απογειώσει τη Λευκωσία