Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2021
Κατά τον μήνα Ιούλιο 2021, σημειώθηκαν υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές στην Κύπρο. Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που τον Ιούλιο καταγράφεται μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Συγκεκριμένα, οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας, ήταν αρκετά υψηλές για μήνα Ιούλιο έτσι που να τον κατατάσσουν ως τον δεύτερο θερμότερο Ιούλιο από το 1983 και εντεύθεν, δηλαδή για τα τελευταία 37 χρόνια. Ο θερμότερος Ιούλιος ήταν ο περσινός.
Η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τον φετινό Ιούλιο όπως υπολογίστηκε για τον σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας ήταν 39.5°C, ενώ πέρσι τον ίδιο μήνα η μέση ημερήσια θερμοκρασία ήταν 39.7°C,.
Τον φετινό Ιούλιο η συχνότητα εμφάνισης εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα, δηλαδή θερμοκρασίες πάνω από 40°C) ήταν η δεύτερη υψηλότερη από το 1983 και εντεύθεν. Η υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης συνθηκών καύσωνα παρατηρήθηκε τον περσινό Ιούλιο.
Σχετικά

Το νησί με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο (όχι, δεν είναι η Σαντορίνη)
Ένα από τα πιο διάσημα εξωτικά νησιά βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς που προσφέρουν τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα παγκοσμίως.


Πέθανε ο 47χρονος βοηθός σκηνοθέτη του «Emily in Paris» – Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της γυρισμάτων
Οι προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο θάνατος του οφείλεται πιθανότατα σε καρδιακή προσβολή.

Ανακαλύψαμε ένα παραμυθένιο παραδοσιακό σπιτάκι για διαμονή στο βουνό
Με εσωτερική αυλή και όλες τις ανέσεις

12 συναρπαστικές εικόνες που κόβουν την ανάσα από την κορυφή της Μαδαρής
Η ομάδα των Cyprus From Air μας ταξίδεψε σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Ανάσα από τα 40αρια την Κυριακή - Έρχεται νέα πτώση της θερμοκρασίας
Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια.

Αλλάζει το TikTok επί ευρωπαϊκού εδάφους - Δείτε αναλυτικά
Έτοιμο να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Λονδίνο εμφανίζεται το TikTok, σε μια περίεργη συγκυρία.

Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Κύπρος – Στους 42 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το Μαύρο Φεγγάρι του Αυγούστου - Πότε θα είναι «ορατό»
Tη νύχτα της 23ης Αυγούστου ο ουρανός θα είναι σκοτεινός χωρίς τη λάμψη της σελήνης

Καμίνι και αύριο η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Καπέλα Σιξτίνα κλείνει για την αιωνιότητα
Το Βατικανό ανακοινώνει για το 2026 μια εξαιρετικά ευαίσθητη επέμβαση την Καπέλα Σιξτίνα, το εμβληματικό φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου, με στόχο τη διατήρησή του για τις επόμενες γενιές