Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος τον Ιούλιο στο χωριό!

Η φετινή διοργάνωση του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κάτω Δρυς από τις 23 μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη μουσική κοινότητα, αφού κάθε δραστηριότητα έχει ανασταλεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού που δεν επιτρέπει τις συναθροίσεις (και άρα οποιασδήποτε κλίμακας συναυλίες σε μικρούς ή μεγάλους χώρους), ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2020 θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη -λαμβανομένης υπόψη της αναβολής του φετινού Φεστιβάλ Φέγγαρος (οι δύο θεσμοί πραγματοποιούνται από τους ίδιους διοργανωτές)- καθώς το Μουσικό Χωριό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για αναδυόμενους μουσικούς και καλλιτέχνες να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Η φετινή διοργάνωση του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κάτω Δρυς από τις 23 μέχρι τις 28 Ιουλίου.  

«Τις τελευταίες εβδομάδες δουλέψαμε σκληρά για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και ταυτόχρονα να βρούμε τρόπους διεξαγωγής της 7ης έκδοσης του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος με στόχο να παραμείνουμε πιστοί στις αρχές της διοργάνωσης», αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση.

Στα εργαστήρια θα διδάξουν οι Χρήστος Ραφαλίδης, Στέλα Φυρογένη, Μάριος Τακούσιης κ.ά.

Επισημαίνουν, δε, ότι όλοι οι εισηγητές των εργαστηρίων θα είναι παρόντες όπως έχει προγραμματιστεί, και σε περίπτωση που υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις θα υπάρχει ενημέρωση και αναπλήρωση ανάλογα με το επηρεαζόμενο μέρος του προγράμματος.

Στο μισό τα δίδακτρα
«Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες αυτό τον καιρό, εμείς, με την ευγενική βοήθεια των μακροχρόνιων χορηγών και συνεργατών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε ένα σημαντικά μειωμένο κόστος συμμετοχής από 180 σε 95 ευρώ, καθώς και σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές ενοικίασης για όλα τα αγροτουριστικά καταλύματα του χωριού, στα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν κράτηση μέσω της διοργάνωσης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Μειώσεις θα γίνουν και στα μεσημεριανά γεύματα.

«Με την πολύτιμη βοήθεια του κοινοτικού συμβουλίου του Κάτω Δρυ και σύμφωνα με τα εκάστοτε μέτρα της κυβέρνησης για συγκεντρώσεις σε συναυλίες και αίθουσες διδασκαλίας, η διοργάνωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και των συναυλιών, καθώς και έναν υπαίθριο κατασκηνωτικό χώρο τον οποίο μπορούν να απολαύσουν οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες».

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του Μουσικού Χωριού, εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close