Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2021
Από την Πέγεια μέχρι την Αργάκα και το Λατσί, τα στέκια που θα βρεις είναι πολλά, αποπνέουν νησιώτικο αεράκι και σερβίρουν ό,τι τραβά η ψυχή σου.
Το Sea Caves Lounge Bar - Cafe & Restaurant (99817704) θα το βρεις στις Θαλασσινές Σπηλιές στην Πέγεια, που ομολογουμένως αποτελούν μία τοποθεσία μαγική, ειδικά το καλοκαίρι. Εξ ου και το προνομιακό αυτό spot σε περιμένει για να σε φιλοξενήσει σε ένα υπέροχο, νησιώτικο περιβάλλον με γρασίδι.
Το εστιατόριο Άγιος Γεώργιος (26621306) επίσης στην Πέγεια βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι πάνω σε ένα πανέμορφο τοπίο που ατενίζει το νησάκι Μανίτζιη. Σερβίρει μεσογειακή και κυπριακή κουζίνα.
Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί απάχικο εστιατόριο, το Takkas Bay (26321087), πάνω από την παραλία στα Λουτρά της Αφροδίτης, δεν στερείται ομορφιάς και αισθητικής. Ειδυλλιακό τοπίο που συνοδεύεται ως επί το πλείστον με μεσογειακή και κυπριακή κουζίνα.
Η παράδοση κρατά για χρόνια στο γραφικό εστιατόριο Yiannakis Beach (96097766) στο Λατσί με ένα μενού που σε ταξιδεύει στα παλιά κυπριακά φαγητά και στο ολόφρεσκο ψάρι.
Ένα άλλο θαυμάσιο μέρος στο Λατσί με υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι το Yialos Kebab House (99529448) με φαγητά σχάρας, ενώ το απάχικο Porto Latsi (26321530) στην ίδια περιοχή σερβίρει πιο πολύ φρέσκο ψάρι.
Απάχικο, και εξωτικό μέρος είναι και το Pas to kima (97717607) στην Αργάκα που σε ταξιδεύει σε μέρη μακρινά και ονειρικά με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του και το εντυπωσιακό του τοπίο. Σερβίρει φαγητά σχάρας, όπως και κλέφτικο ενώ διοργανώνει και βραδιές ινδικής κουζίνας με μπόλικο κάρυ.
Άλλο ένα εξωτικό μέρος στην ίδια ειδυλλιακή περιοχή είναι το Santa Barbara (96958290) το οποίο σερβίρει μεσογειακή κουζίνα και brunch.
Σχετικά
Είναι αυτό το "The best beer place" της πόλης;
Οι μπιρόφιλοι της Λευκωσίας πηγαίνουν στο Finders

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι παραγωγοί της Κύπρου και τα υπέροχα προϊόντα τους
Ένας γαστρονομικός οδηγός της Κύπρου

Γύρος με ιστορία στην καρδιά της Λευκωσίας!
Το γυράδικο με τη μυστική συνταγή, που αποθεώνει όλη η πρωτεύουσα!

Τις Κυριακές τρώμε έξω, σε 5+1 υπέροχα μέρη
6 εστιατόρια για lunch τις Κυριακές στη Λευκωσία

Το πρώτο food truck θα "παρκάρει" στην Πλατεία Ελευθερίας
Δωρεάν φιλοξενία food truck στην πλατεία, από τον Δήμο Λευκωσίας

Η επιστροφή των live της Παλαιάς Ελιάς είναι γεγονός
To "Παλαιά Ελιά Live Stage" άνοιξε ξανά τις πόρτες του

Η Λεμεσός τρώει σουβλάκι και burgers από τον «κακό λύκο»
Ο «κακός λύκος» μετά τη Λάρνακα και τη Λευκωσία, τριγυρνάει πλέον και στη Λεμεσό

Στη Στέρνα το παραδοσιακό σουβλάκι φτιάχνεται με τον σωστό τρόπο και είναι νόστιμο
Γι' αυτό και αξίζει να το δοκιμάσεις ξανά και ξανά.

Στο «Ρους» θα πηγαίνουμε και για lunch τις Κυριακές
Ένας κορυφαίος προορισμός με μοναδικό συνδυασμό κρασιού-φαγητού στη Λευκωσία


