Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για καλό ψάρι στην καλοκαιρινή Πάφο

Τρία εστιατόρια για φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και ψαρομεζέδες

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2021

Το καλοκαίρι το ψάρι έχει την τιμητική του και εμείς στο Check In σου προτείνουμε 6 καλές ψαροταβέρνες στην Πάφο για να απολαύσεις νόστιμα ψάρια και ψαρομεζέδες.

Filiotis By The Sea
Ένας χώρος πλήρως ανακαινισμένος για να δοκιμάσεις ολόφρεσκα κυπριακά ψάρια, νόστιμους ψαρομεζέδες με θέα τη θάλασσα, πάνω στο κύμα και ζεστή φιλοξενία που θα κάνουν την εμπειρία σου εδώ αξέχαστη.
(99611697) Δρόμος Αεροδρομίου Πάφου.  

The Pelican Restaurant 
Αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 κιόλας. Το Pelican Restaurant, στην καρδιά του γραφικού λιμανιού της Κάτω Πάφου, είναι συνώνυμο του καλού φαγητού στο ωραιότερο περιβάλλον του νησιού. Συνεχίζοντας χωρίς εκπτώσεις την πορεία που χάραξε ο Χριστόφορος Παπίρης, ο γιος του Άντρος ακολουθεί την ίδια δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή μέχρι σήμερα: Μόνο το καλύτερο φρέσκο κυπριακό ψάρι μπαίνει στην κουζίνα και μόνο από τους καλύτερους σεφ φτάνει στα πιάτα των πελατών. 
Η συνταγή επιτυχίας, ενισχύεται από φέτος με μια καινοτομία: Γκουρμέ δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, ολοκληρώνουν την απόλαυση για τους θαμώνες του Pelican, φτιαγμένες από τον βραβευμένο σε διεθνείς διαγωνισμούς σεφ που ανέλαβε πλέον επικεφαλής της κουζίνας.
(26952500) Λιμανάκι Πάφου. Δ-Κ 09.00-24.00.

Γιάγκος & Πέτρος 
Η φημισμένη ψαροταβέρνα αποτελεί σταθερή αξία στην όμορφη περιοχή του Λατσιού. Εδώ θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα και ολόφρεσκα ψάρια σε έναν εντυπωσιακό χώρο με ψάθινα καλάθια για φωτιστικά, δίνοντας έναν νησιώτικο αέρα στον χώρο. Μπορείς να καθίσεις και στην όμορφη βεράντα δίπλα στον πεζόδρομο απολαμβάνοντας από τη μια τις ψαρόβαρκες του λιμανιού κι από την άλλη την εκπληκτική θέα προς το δάσος του Ακάμα με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα. 

(26321411) Λεωφ. Ακάμαντος, Λιμάνι, Λατσί. Δ-Κ 08.30-24.00.

Ψαρόπουλος
Θα βρεις στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, και θα σε εντυπωσιάσει τόσο με το εξαιρετικό φαγητό της, τη φρέσκια πρώτη ύλη της, όσο και με την ατμόσφαιρα αλλά και την απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς. Μια υπέροχη εικόνα που την απολαμβάνεις όλες τις εποχές του χρόνου. 
Στου Ψαρόπουλου εγγυημένα θα βρεις νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο. Από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις βάρκες στις βιτρίνες του, μέχρι τα ντόπια κρέατα που προμηθεύεται από τη γύρω περιοχή και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα. Πέρα από τα νόστιμα πιάτα του, ξεχωρίζει ταυτόχρονα και για τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων της, που είναι ένα ακόμη ‘συν’ στα όσα έχει να προσφέρει στους πελάτες της. Κλείσε τραπέζι για την παρέα ή για όλη την οικογένεια και απόλαυσε ήλιο, θάλασσα, αλλά και τις νοστιμιές της πιο διάσημης ψαροταβέρνας του Λατσιού. 
(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Periyiali Beach
Μπροστά στην παραλία και πολύ κοντά στο μικρό λιμανάκι του Λατσιού, θα συναντήσεις ένα καλαίσθητο εστιατόριο, που αποτελεί έναν από τους πιο  δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, όταν το καλοκαίρι καταφθάνει. Ο λόγος για το Periyiali Beach, μία οικογενειακή ψαροταβέρνα που βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, κυριολεκτικά εκεί όπου σκάει το κύμα, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις το φαγητό σου σε μία ατμόσφαιρα ανάλαφρη και γαλήνια. Εδώ, το ψάρι που θα απολαύσεις είναι φρεσκότατο, όπως και όλα του το ψάρια, αφού φτάνουν κατευθείαν από τις δικές του βάρκες. Τόσο που θα δυσκολευτείς να διαλέξεις από την πλούσια ψαριά της ημέρας! Κι αφού επιλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου, ακολούθως διαλέξεις και τον τρόπο ψησίματός του, στο τηγάνι ή στη σχάρα. Το ίδιο θα κάνεις και για τα πεντανόστιμα θαλασσινά του που θα βρεις στο μενού, τα οποία θα φτάσουν στο τραπέζι σου ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα. Εξάλλου, οι πρώτες ύλες εδώ έχουν τον κύριο λόγο! Πέρα από φρεσκότατο ψάρι και θαλασσινά, στο πλούσιο μενού του θα ανακαλύψεις και άλλα νόστιμα καλούδια, εκ των οποίων και μερικές πρωτότυπες συνταγές, όπως μελιτζάνες τηγανητές και γαριδομακαρονάδα μούρλια, καθώς και εκλεκτά αποστάγματα να τα συνοδεύσετε. Το άψογο και φιλικό προσωπικό του θα είναι πάντα δίπλα σου να σε ενημερώνει για όλες τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου.
Periyiali Beach (26 321288) Ηλία Ταύρου, Λατσί, Πάφος. Δ-Κ 11.00-23.00.

Theo’s restaurant
Το Theo’s restaurant, το γραφικό εστιατόριο θαλασσινών δίπλα στο λιμανάκι της Πάφου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εξάλλου, καταλαμβάνει εδώ και χρόνια εμβληματική θέση στην καρδιά του πολυφωτογραφημένου λιμανιού της Πάφου, απέναντι από το ταξιδιάρικο σε άλλες εποχές, Κάστρο της πόλης, που αποτελεί συνάμα τη βάση για όλες τις εν πλω περιηγήσεις των ντόπιων και επισκεπτών στο νησί μας. Εδώ θα απολαύσεις μόνο τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, αλλά και τα εποχιακά υλικά, τα οποία θα μετουσιωθούν σε πιάτα μεγάλης γαστρονομικής αξίας. 
(26932829) λιμανάκι Κάτω Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close