News , Guide

Επιστρέφει ο χειμώνας: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογιή Υπηρεσία Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2021

«Καλοκαίρι» θυμίζει σήμερα το καιρικό σκηνικό, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο, ενώ στην ατμόσφαιρα παρατηρείται αραιή σκόνη.
 
Το ίδιο σκηνικό θα παρατηρηθεί και αύριο με ίσως λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό, όπου αναμένεται η θερμοκρασία να ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς. 
 
Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο καιρός αλλάζει άρδην από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, ωστόσο, να παραμένει λίγο πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. 
 
Την Παρασκευή, ωστόσο, ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς ενώ μάλιστα αναμένεται και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. 
 
Παράλληλα, θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις. 
 
Αναλυτικά ο καιρός: 
 
Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και στα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close