Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021
Ένα από τα παράδοξα των διαταγμάτων αποτελεί και η πρόνοια για απαγόρευση διαμονής Κυπρίων στα ξενοδοχεία της χώρας. Αυτό αναφέρει και ο ΣΤΕΚ σε ανακοίνωσή του ο οποίος ζητεί άρση της εν λόγω απαγόρευσης και ταυτόχρονα αναθεώρηση του διατάγματος.
Η εν λόγω απαγόρευση υπάρχει όπως αναφέρουν πηγές στο SigmaLive, λόγω του περιορισμού στην κυκλοφορία που είναι σε ισχύ (23.00). Η πολιτική απόφαση αναμένεται ότι θα αναθεωρηθεί μετά την 1η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το υφιστάμενο διάταγμα.
Σημειώνεται ότι με βάση τις τελευταίες χαλαρώσεις επιτρέπεται η παρουσία Κυπρίων σε εστιατόρια και καφετέριες ξενοδοχείων αλλά όχι η διαμονή.
«Επιτρέπεται μέχρι τις 22.45 μ.μ. η λειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.)».
Τι αναφέρει το διάταγμα για τα ξενοδοχεία
Επιτρέπεται η λειτουργία ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων υπό την προϋπόθεση ότι στους χώρους τους διανυκτερεύουν αποκλειστικά πρόσωπα τα οποία δεν είναι μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία και εμπίπτουν στις πρόνοιες των Κανονισμών 2.9 έως 2.14 και 2.16, για φιλοξενία προσώπων που ευρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού και τα οποία παραπέμπονται από το Υφυπουργείο Τουρισμoύ, καθώς και για τη φιλοξενία ομάδων των πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας και εθνικών ομάδων για το χρονικό διάστημα 24 ωρών που προηγείται της ώρας επίσημης έναρξης των αγώνων.
Νοείται ότι, επιτρέπεται η χρήση των χώρων εστίασης των ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων από πρόσωπα άλλα πέραν αυτών που προνοούνται στην παρούσα παράγραφο.
Σχετικά

Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!

Καιρός: Ανεβαίνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με... βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κατεδαφίστηκε ιστορικό κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία (vids)
Ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της κοσμικής ζωής της Λευκωσίας

Οι top σεξουαλικές πόλεις του κόσμου – Η πιο «καυτή» πόλη της Ελλάδας τα σπάει και όχι μόνο τουριστικά
Τι κάνει μια πόλη… ακαταμάχητη;

O ιδανικός προορισμός για ταξίδι χωρίς πολυκοσμία τον Ιούλιο
Ένας ονειρικός προορισμός, όπου η ιστορία συναντά τη μεσογειακή ομορφιά και τη γαλήνη της θάλασσας


Η Pafilia Πιστοποιείται ως Great Place to Work για Δεύτερη Συνεχόμενη Χρονιά
Το να είναι κάποιος Great Place to Work δεν είναι απλώς ένας τίτλος· είναι αντανάκλαση των βασικών μας αξιών: εμπιστοσύνη, σεβασμός, συνεργασία και κοινός σκοπός

Squid Game 3: Είδαμε το συγκλονιστικό φινάλε μιας αλληγορίας για την εποχή μας
Η Κορέα ξαναγράφει την παγκόσμια τηλεοπτική γλώσσα με ένα φινάλε γεμάτο σύμβολα, ελπίδα και σκοτεινή αλήθεια

Το πάρκο που ετοιμάζουν στην Αραδίππου, θα είναι υπέροχο!
Αρχίζουν Ιούλιο εργασίες για νέο δημοτικό πάρκο στην Αραδίππου!

Kawacom’s και Enavsma Foundation ενώνουν δυνάμεις!
Χορήγηση υποτροφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές