Cine News , Κινηματογράφος

Το Nomadland είναι το απόλυτο φαβορί των φετινών Όσκαρ

Η ταινία τηςChloé Zhao "σαρώνει" όλα τα βραβεία

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2021

Είναι το "Nomadland" το απόλυτο φαβορί των φετινών βραβείων Όσκαρ; Δεν χωρά καμία αμφιβολία περί τούτου!

Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το παγκόσμιο σινεμά, η ταινία της Chloé Zhao ξεκίνησε τη "σαρωτική" της πορεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα του 77ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας. Μάλιστα, η κινεζικής καταγωγής σκηνοθέτρια, είναι η πρώτη γυναίκα που έλαβε αυτό το βραβείο τα τελευταία 10 χρόνια. 

Ακολούθως, στην τελετή απομονής των Χρυσών Σφαιρών 2021, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, ενώ η Zhao, τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και έγινε η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το εν λόγω βραβείο στα 78 χρόνια του θεσμού -η πρώτη ήταν η Barbra Streisand που βραβεύτηκε το 1984- και η πρώτη ασιατικής καταγωγής. 

To "Nomadland" απέσπασε μεταξύ άλλων και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Critics Choice Awards, αλλά και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ απέσπασε και 7 υποψηφιότητες για BAFTA: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας για την Frances McDormand, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ήχου. 

Το "Nomadland" γυρίστηκε μέσα σε τέσσερις εβδομάδες σε ένα τροχόσπιτο, αφού η Zhao είχε ολοκληρώσει το "Eternals" για λογαριασμό της Disney, που αναμένεται μέσα στο 2021.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο βιβλίο "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century" της Jessica Bruder, που κυκλοφόρησε το 2017 και είναι ένα road movie που παρακολουθεί μια γυναίκα στα 60 της, που όταν χάνει τα πάντα εξαιτίας της Μεγάλης Κρίσης, ξεκινάει ένα ταξίδι στην αμερικανική Δύση με ένα μικρό βαν.

Πρωταγωνίστρια είναι η μοναδική Frances McDormand, η οποία έχει κερδίσει δύο Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες "Fargo" (1996) και "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" (2017).

Όπως όλα δείχνουν, το "Nomadland" δεν χάνει με τίποτα φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ η Chloé Zhao θα είναι η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που θα προταθεί (γιατί θεωρείται δεδομένο ότι θα προταθεί) ποτέ για Οσκαρ Σκηνοθεσίας και φυσικά να το κερδίσει. 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close