Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2021
Είναι το "Nomadland" το απόλυτο φαβορί των φετινών βραβείων Όσκαρ; Δεν χωρά καμία αμφιβολία περί τούτου!
Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το παγκόσμιο σινεμά, η ταινία της Chloé Zhao ξεκίνησε τη "σαρωτική" της πορεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα του 77ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας. Μάλιστα, η κινεζικής καταγωγής σκηνοθέτρια, είναι η πρώτη γυναίκα που έλαβε αυτό το βραβείο τα τελευταία 10 χρόνια.
Ακολούθως, στην τελετή απομονής των Χρυσών Σφαιρών 2021, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, ενώ η Zhao, τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και έγινε η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το εν λόγω βραβείο στα 78 χρόνια του θεσμού -η πρώτη ήταν η Barbra Streisand που βραβεύτηκε το 1984- και η πρώτη ασιατικής καταγωγής.
To "Nomadland" απέσπασε μεταξύ άλλων και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Critics Choice Awards, αλλά και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ απέσπασε και 7 υποψηφιότητες για BAFTA: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας για την Frances McDormand, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ήχου.
Το "Nomadland" γυρίστηκε μέσα σε τέσσερις εβδομάδες σε ένα τροχόσπιτο, αφού η Zhao είχε ολοκληρώσει το "Eternals" για λογαριασμό της Disney, που αναμένεται μέσα στο 2021.
Η ιστορία είναι βασισμένη στο βιβλίο "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century" της Jessica Bruder, που κυκλοφόρησε το 2017 και είναι ένα road movie που παρακολουθεί μια γυναίκα στα 60 της, που όταν χάνει τα πάντα εξαιτίας της Μεγάλης Κρίσης, ξεκινάει ένα ταξίδι στην αμερικανική Δύση με ένα μικρό βαν.
Πρωταγωνίστρια είναι η μοναδική Frances McDormand, η οποία έχει κερδίσει δύο Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες "Fargo" (1996) και "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" (2017).
Όπως όλα δείχνουν, το "Nomadland" δεν χάνει με τίποτα φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ η Chloé Zhao θα είναι η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που θα προταθεί (γιατί θεωρείται δεδομένο ότι θα προταθεί) ποτέ για Οσκαρ Σκηνοθεσίας και φυσικά να το κερδίσει.
Σχετικά
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.