Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Ο Δήμος Λεμεσού, τιμώντας την παράδοση και στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλη την Κύπρο, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για τη μεγάλη λαϊκή γιορτή του Καρναβαλιού. Μια γιορτή που συνεχίζεται ανελλιπώς εδώ και πάνω από 100 χρόνια ανεξαρτήτως από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.
Φέτος, εν μέσω της πανδημίας, το Λεμεσιανό Καρναβάλι θα έχει μεν διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά θα έχει τον ίδιο στόχο όπως κάθε χρόνο. Να προσφέρει στον κόσμο χαρά, διασκέδαση και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Με τρόπους συμβατούς στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού αποδεικνύει ότι ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, οι παραδόσεις δεν εγκαταλείπονται, αλλά διατηρούνται ζωντανές και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης.
Με βάση τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω εκδηλώσεις:
- Δημοτικό Μέγαρο έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Ε.Ν.Α.Ζ)
- Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης Έκθεση Φωτογραφίας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική εταιρεία Κύπρου - παράρτημα Λεμεσού και γελοιογραφίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν» .Η έκθεση θα είναι ανοιχτή : Παρασκευή 5 Μαρτίου, Δευτέρα 8 Μαρτίου, Τρίτη 9 Μαρτίου, Τετάρτη 10 Μαρτίου, Πέμπτη 11 Μαρτίου και Παρασκευή 12 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ. και από τις 4:00 μ.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ.
Ο Βασιλιάς Λεμέσιος ο Μαχαραγιά της Πόλης θα περιφέρεται σε κύριους δρόμους της πόλης πάνω στο άρμα του από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 4 Μάρτιου, το Σάββατο 6 Μαρτίου και Κυριακή 14 Μαρτίου δίνοντας μια Καρναβαλίστικη νότα στην πόλη.
Παρασκευή 5.3.2021 – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 7:00 μ.μ. Παράσταση «Ήρταν οι σήκωσες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
Τρίτη 9.3.2021 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 7:00 μ.μ. Διαγωνισμός Πελλόμασκας και έξυπνης αμφίεσης με την συνοδεία του DJ MadMax (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
Παρασκευή 12.3.2021 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 7:00 μ.μ. Παράσταση «Λες και ήταν χθες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
Σάββατο 13.3.2021 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 7:00 μ.μ. Βραδιά Κανταδόρων (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
*Κεντρική φωτο: Εφημερίδα Λεμεσός
Σχετικά

Ο Μάρκος Ζαμπάρτας έρχεται Λευκωσία για να δοκιμάσουμε κρασιά
Οι Οινικές Τετάρτες στην παλιά πόλη, συνεχίζονται

Καλοκαίρι στην ύπαιθρο με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ένα ποιοτικό και πολυεπίπεδο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος οι κάτοικοι της υπαίθρου.

Όλα όσα (σπουδαία) θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι στην υπέροχη Σαλαμιού
... και δεν είναι και λίγα

27 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη στην Κύπρο
Όλα όσα θα μας δροσίσουν το weekend που έρχεται

Εκδρομή και βαρκάδα σε 3 καταγάλανα σημεία της Κύπρου
Δες τις οργανωμένες διαδρομές που θα σε κάνουν τουρίστα στο νησί σου για μία ημέρα

Πλατφόρμα Χορογραφίας: Ανακοινώθηκαν οι 13 προτάσεις που θα παρουσιαστούν το 2025
Η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2025 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14ης και 16ης Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το φετινό καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον υπέροχο Μουτουλά
Ο Μουτουλλάς έφτιαξε πρόγραμμα με εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι

Ένα συλλογικό τραπέζωμα στις Καμάρες στην Λάρνακα
Η Λάρνακα 2030, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas, σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό συλλογικό τραπέζωμα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προτάσεις για μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού

Ο γύρος της Ξυλοτύμβου επιστρέφει τον Οκτώβρη
Κάνε την εγγραφή σου για να ζήσεις από κοντά μία μοναδική εμπειρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά