Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνωρίζετε μερικά από τα πιο δημοφιλή αρώματα του διάσημου οίκου Dior όπως τα Miss Dior, J'adore και Sauvage. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ για τον τρόπο που δημιουργήθηκαν;
Το ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ του οίκου Dior με τον ομώνυμο τίτλο, θα αποκαλύψει τα μυστικά πίσω από τις δημιουργίες που έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των γυναικών παγκοσμίως.
Το «Dior» δείχνει πως ο αρωματοποιός François Demachy ταξιδεύει όλο τον κόσμο προκειμένου να αναζητήσει τις πρώτες ύλες των αρωμάτων που φέρουν την υπογραφή του οίκου.
Οι σκηνοθέτες Arthur de Kersauson και Clément Beauvais πέρασαν δύο χρόνια στο πλευρό του Demachy προκειμένου να αποκαλύψουν μερικά από τα μυστήρια που κρύβονται πίσω από τα ιδεώδη αρώματα των οποίων οι πρώτες ύλες είναι το τριαντάφυλλο και το γιασεμί.
Οι σκηνοθέτες ταξίδεψαν στο Grasse της Γαλλίας, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Demachy, αλλά και το εργαστήρι του στο Fontaines Parfumées. Όμως το πιο ευχάριστο μέρος του οδοιπορικού, ήταν το ταξίδι στις απότομες πλαγιές του Sulawesi της Ινδονησίας στις φυτείες πατσουλί.
Σε μια εποχή όπου τη ζωή μας έχουν κατακλίσει η καραντίνα, και οι αρνητικές ειδήσεις και που τα ταξίδια, για τους περισσότερους είναι μακρινό όνειρο, το ντοκιμαντέρ αυτό θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα δροσιάς με ωραία αρώματα και όμορφες εικόνες.
*Το «Nose» είναι διαθέσιμο στο Apple TV, το Amazon Prime Video και το Google Play.

Πηγή: www.clickatlife.gr
Σχετικά
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Ο Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το πολυαναμενόμενο sequel του «Τεντέν»
Υστερα από δώδεκα χρόνια μακριά από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά θα είναι η συνέχεια του «Τεντέν».
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984