Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2021
Οι New York Times μέσω της πλατφόρμας Hulu, κυκλοφόρησαν ένα νέο ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα της ποπ τη δεκαετία του '90, Britney Spears, με τίτλο «Framing Britney Spears». Ίσως το πιο πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του 2021, είναι πλέον διαθέσιμο στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως.
Το «Framing Britney Spears» καταγράφει την αρχή της καριέρας της από τότε που ήταν μόλις 11 ετών. Όμως, δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική εξέλιξη της Spears, αλλά πραγματεύεται την πολυτάραχη ζωή της ρίχνοντας φως σε πιο προσωπικές υποθέσεις, όπως η ψυχική της υγεία και η νομική διαμάχη εναντίον του πατέρα της για να ανακτήσει τον έλεγχο των οικονομικών της.
Ακόμη, κάνει λόγο για το μισογυνισμό των ΜΜΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, το κίνημα #FreeBritney που δημιουργήθηκε από οπαδούς της και ως αποκορύφωμα την απόλυτη μουσική και προσωπική της κατάρρευση.
Πριν από λίγες μέρες στο HBO, έκανε πρεμιέρα το τεσσάρων επεισοδίων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Allen v. Farrow». Το εν λόγω αναφέρεται στη σκοτεινή διαδρομή του Woody Allen και την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη η θετή του κόρη, Ντίλαν Φάροου, το 1992, από τον σκηνοθέτη, όταν ήταν 7 ετών.
Αν και το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στην υπόθεση, θα λέγαμε ότι η πλευρά του σκηνοθέτη δεν πείθει και ιδιαίτερα το κοινό.
Η υπόθεση της Φάροου όμως δεν είναι η μόνη που ξετυλίγεται στο «Allen v. Farrow», καθώς παρουσιάζεται και η μαρτυρία της Κριστίνα Ενγκελχαρντ, η οποία υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 16 ετών και εκείνος 41. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τη μεταξύ τους σχέση είναι αρκετά «πιπεράτες» καθώς η Ενγκελχαρντ αναφέρεται σε ερωτικά τρίγωνα.
Το «Allen v. Farrow» έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Μαρτίου.
Σχετικά

14 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογραφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"

Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στις Πλάτρες θα βλέπουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια
Η καρδιά των Πλατρών μεταμορφώνεται σε ένα παλιό, αγαπημένο σινεμά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wicked: Μέρος Δεύτερο»
Η συνέχεια της ιστορίας φέρνει ξανά στην οθόνη τις Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Τη σκηνοθεσία του 50λεπτου ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, υπογράφει η Λιάνα Κωνσταντίνου

Νικ Τζόνας: Θα υποδυθεί τον θρυλικό Πολ Στάνλεϊ στην βιογραφική ταινία των KISS
Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή για τον ρόλο