Πάμε Ταξίδι , Guide

Καλοκαίρι 2021 με γεμάτα μπαράκια και παραλίες (τι λένε οι προβλέψεις)

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρερει ότι εικόνες με γεμάτα αεροπλάνα, κρουαζιέρες και συνωστισμένα παραλιακά μπαρ είναι δύσκολο να δούμε το καλοκαίρι του 2021.

Οι τουριστικοί προορισμοί της Νότιας Ευρώπης, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ετοιμαστούν και να ελπίζουν, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ενώ οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει, πρόκειται να περάσουν μήνες μέχρι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αρχίσουν να «γεμίζουν τα αεροπλάνα», να κάνουν κρουαζιέρες ή να κάνουν παρέα σε συνωστισμένα μπαρ κατά μήκος των παραλιών των τουριστικών θέρετρων. Αυτό συνεπάγεται ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι για το τι θα συμβεί κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Η προσδοκία είναι ότι θα είναι καλύτερο από το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο αυτό ίσως και να αποτελεί ευσεβοποθισμό, αναφέρει το Bloomberg.

Στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, μόλις τρία κρουαζιερόπλοια έφτασαν πέρυσι, σε σύγκριση με περίπου 600 το 2019. Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν χθες, Πέμπτη, έδειξαν ότι οι διανυκτερεύσεις από μη μόνιμους κατοίκους σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 70%, προειδοποιώντας ότι η βιομηχανία ίσως να περάσει ακόμη μια ήσυχη χρονιά.

«Οι τουριστικές ροές στο σύνολό τους δεν αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως το 2021 στα επίπεδα πριν από την κρίση», ανέφερε η επιτροπή. Στην Ιταλία, ο τουρισμός δεν θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης καθώς οι επισκέπτες «επιστρέφουν σταδιακά μόνο όταν μειωθεί η αβεβαιότητα».

Ο Πάολο Μάνκα, ο οποίος διευθύνει την αλυσίδα Felix Hotels στη Σαρδηνία, λέει ότι θα κανονικά θα ήταν ήδη κατά 30% γεμάτος για το καλοκαίρι, «αντ'αυτού, κοιτάζει κενά βιβλία κρατήσεων».

Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν κόστος συντήρησης και μίσθωσης χωρίς καμία εγγύηση εσόδων.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μπορούμε να ανοίξουμε», δήλωσε ο Μανώλης Καραμολέγκος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Meltemi Hotels and Resorts στη Σαντορίνη και είναι πρόεδρος του τοπικού συλλόγου ξενοδόχων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις προετοιμασίες για την τελευταία στιγμή».

Διάβασε όλο το άρθρο στο Economy Today.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close