News , Guide

Αν θα γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, διάβασε πρώτα αυτό

Βρες την αγάπη μέσα στις πιο αθώες στιγμές και κράτησέ την όσο πιο σφικτά μπορείς

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021

Πολλοί μπλέκουνε την αληθινή αγάπη μ’ ένα μάτσο λέξεις και άπιαστα λόγια.  Αρκετοί κιόλας, θεωρούν ότι η αγάπη είναι απλά «το άλλο μισό»• βάζοντας βάζουν τελεία.  Αγαπητέ αναγνώστη, αγάπη, ή μάλλον αληθινή αγάπη θα πει, συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.  Χωρίς τελεία όμως.  Η πραγματική αγάπη, χρειάζεται να’ ναι με διαλυτικά, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια και επεξηγήσεις.

Ενόψει και της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, θυμήσου πως αγάπη είναι ν’ αγαπάς και να προσφέρεις στο ταίρι σου, καθημερινά.

Στην αγάπη χωράει ο έρωτας και το πάθος
Αληθινή αγάπη θα πει, συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, με πάθος και έρωτα.  Κι αν κάποτε περιοριστούν αυτά τα δυο στοιχεία και νιώσουν ότι κουράζονται, η αγάπη θα τα ξυπνήσει.  Δεν είναι υπερβολή, όλα αυτά που λένε κάποιοι, ότι ερωτεύονται το ταίρι τους μέρα με τη μέρα.

Είναι η χαρά που τους κάνει να το λένε και η ευτυχία στα μάτια τους.  Άλλωστε, είναι σπουδαία η αγάπη, αυτή η αληθινή που σε ολοκληρώνει και σε κάνει να αγαπάς όλο και πιο πολύ τη ζωή.

Ακόμα πιο σπουδαία είναι όταν μέσα από αυτή αναπληρώνονται κενά και ελλείψεις.  Πιθανόν, κάποια στιγμή να ο ένας από τους δύο θα διστάσει για κάτι και να νιώσει την παραίτηση, ως τη μοναδική λύση.  Ο άλλος όμως, θα τον σπρώξει, θα τον ζωντανέψει και θα τον σηκώσει.  Αυτή είναι η αγάπη.

Δύο ακόμα στοιχεία της: αφοσίωση και ελευθερία
Επισημάνθηκε νωρίτερα, ότι η αληθινή αγάπη δεν πρέπει να έχει τελεία, αλλά διαλυτικά.  Αυτό πάει να πει ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία της, τα οποία με τα σίγουρα πρέπει να διαρκούν.  Όπως είναι η αφοσίωση και η ελευθερία.

Χρειάζεται η αφοσίωση να’ ναι το πιο μεγάλο κομμάτι της αγάπης.  Διότι όποιος αγαπά, αγαπά για πάντα, δίνει τα πάντα και στέκει εκεί σαν βράχος.  Στις θύελλες αλλά και στις λαμπερές μέρες.

Ακόμα, χρειάζεται και η ελευθερία.  Δε σημαίνει ότι όταν δύο άνθρωποι ενώνονται, η ελευθερία τους παύει να υπάρχει.  Πρέπει να υπάρχει, για να διαρκεί η αξία της.

Ένα και ένα στην αγάπη, παραμένει το ένα
Στην αριθμητική ένα και ένα κάνουν δυο.  Στην αληθινή αγάπη, κάνουν και πάλι ένα.  Διότι κυριαρχεί το «μαζί».  Το «σε συμπληρώνω» και το «βαδίζουμε μαζί».  Δεν έχει ο ένας δεξιά και ο άλλος στη μέση.  Κι αν κάποτε λοξοδρομήσει ο ένας από τους δυο, ο άλλος θα του δείξει το δρόμο της ένωσης.

Γιατί αγάπη θα πει «συμπληρώνω τον/την σύντροφό μου».  Διότι χωρίς αυτόν/ή η καρδιά και το σώμα κυκλοφορούν χωρίς ζωή.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close