Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2021
Ο απόφοιτος του προγράμματος Μαγειρικών Τεχνών του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), Ανδρέας Αριστοτέλους, έλαβε τη δεύτερη θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής «Olivier Roellinger 2020» στην κατηγορία των χωρών της Νότιας Ευρώπης.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 10 Απριλίου 2020, αναβλήθηκε στα πλαίσια των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν διεθνώς λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού Covid-19. Οι διοργανωτές, ανταποκρινόμενοι στη νέα κανονικότητα και σεβόμενοι τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της πανδημίας, διοργάνωσαν το διαγωνισμό διαδικτυακά το Δεκέμβριο 2020. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές μέχρι 25 ετών οι οποίοι κλήθηκαν να ετοιμάσουν βίντεο με την ετοιμασία και την παρουσίαση των πιάτων τους. Τα πιάτα αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή επαγγελματιών του τομέα, ενώ από τις 7-17 Δεκεμβρίου 2020 τέθηκαν, επίσης, σε ψηφοφορία από το κοινό στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών.
Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, τη γαστρονομική σχολή Ferrandi Paris και την ένωση εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας και πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Chateaux. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη αποτροπής της χρήσης ψαριών υπό εξαφάνιση στη μαγειρική με απώτερο σκοπό την αποφυγή της κατάχρησης των θαλάσσιων ειδών και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποδείξουν ότι η μαγειρική δημιουργία μπορεί να είναι τόσο αειφόρος όσο και νόστιμη.
Το ΑΞΙΚ, ως ένα ιστορικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για επαγγελματική ειδίκευση στα ξενοδοχειακά, επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα, έχει ως κεντρικό εκπαιδευτικό στόχο την προαγωγή της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Το Ινστιτούτο συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό για τέταρτη συνεχή χρονιά παρά τις δύσκολες συνθήκες. Μέχρι σήμερα εξασφάλισε το πρώτο βραβείο κατά τα έτη 2017 και 2019, το δεύτερο βραβείο το 2020 και το τρίτο βραβείο το 2018.
Σχετικά
ΑΚΡΟΠΟΛ: Ένα παλιό σινεμά που δίνει ξανά ζωή στα Λύμπια
Η ιστορία του ξεκινά το 1966, όταν η οικογένεια Μανώλη Π. Τραχανά δημιούργησε τον θερινό κινηματογράφο του χωριού
Ανακοινώθηκαν μόλις οι 10 κορυφαίες χώρες στον τουρισμό, έξι στην Ευρώπη
Η έκδοση του 2026 του Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδιών & Τουρισμού (Travel & Tourism Development Index, TTDI) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μόλις δημοσιεύθηκε
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση, υποχωρώντας κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές
Η Pafilia και το Minthis στηρίζουν το πρώτο φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ της UNICEF στο Καζακστάν
Η Pafilia και το Minthis συμμετείχαν σε μια σημαντική φιλανθρωπική διοργάνωση στο Καζακστάν, παρουσιάζοντας την Κύπρο σε ένα διεθνές κοινό και ενισχύοντας τις σχέσεις τους με την Κεντρική Ασία
Οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές με φίλους
Πού θα ταξιδέψουν οι παρέες για το υπόλοιπο του 2026; Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην κορυφή των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις
Ένα μοναδικό Iglu Retreat με ξεχωριστές boutique κατοικίες, μέσα στη φύση και με θέα στο Τρόοδος
Ένας διαφορετικός χώρος διαμονής και ευεξίας, που θα δημιουργηθεί μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό, στον Άγιο Μάμα, σε μια προνομιακή τοποθεσία πάνω στο βουνό, με ανεμπόδιστη θέα προς το Τρόοδος
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 21ου αιώνα, για τους New York Times
Οι New York Times απευθύνθηκαν σε εκατοντάδες ηθοποιούς, showrunners, σεναριογράφους, στελέχη, τεχνικούς και άλλους επαγγελματίες της τηλεόρασης, ζητώντας τους να επιλέξουν έως και δέκα από τις καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα
Η Πρεσβεία του Ισραήλ παρουσιάζει την ψηφιακή έκδοση «Όταν η Αφροδίτη συνάντησε τον βασιλιά Δαυίδ»
Η εκδήλωση σηματοδότησε τόσο την επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης όσο και την κυκλοφορία της σε νέα ψηφιακή μορφή
Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» φωτίζει τον ουρανό
Πότε κορυφώνεται η εντυπωσιακή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου
Το PlayPlanet άλλαξε επίπεδο: Η νέα cosmic εποχή του απόλυτου προορισμού διασκέδασης
Ο Γενικός Διευθυντής του PlayPlanet, Ραφαήλ Χατζημιτσής, μιλά για την εξέλιξη του χώρου, τη νέα εμπειρία που προσφέρει και τα σχέδια για το μέλλον.