Cine News , Κινηματογράφος

Από τον κορωνοϊό σε έναν φάρο βλέποντας ταινίες: Νικήτρια του διαγωνισμού μία νοσοκόμα

«Αισθάνομαι ότι δεν έχω πια καθόλου ενέργεια», δήλωσε η Λίζα Ένροτ.

Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2021

Μία Σουηδή νοσοκόμα αναδείχθηκε νικήτρια του εξαιρετικά πρωτότυπου διαγωνισμού που διοργάνωσε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτενμποργκ, απευθύνοντας κάλεσμα σε έναν κινηματογραφόφιλο να περάσει μια εβδομάδα μόνος του σε ένα απομονωμένο νησί βλέποντας τις ταινίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του.

Ο κλήρος μεταξύ των 12.000 συμμετεχόντων σινεφίλ έπεσε στην Λίζα Ένροτ, η οποία και θα είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, το οποίο λόγω πανδημίας θα διεξαχθεί εφέτος αποκλειστικά και μόνο διαδικτυκά. 

Η Ένροτ, η οποία από την αρχή της πανδημίας, εργάζεται σε πτέρυγα Covid-19 θα περάσει μια εβδομάδα στον φάρο του απομακρυσμένου νησιού Πάτερ Νόστερ στις ακτές της Σουηδίας παρακολουθώντας την μια ταινία μετά την άλλη.

«Στον τομέα της υγείας έχω περάσει χρόνια ακούγοντας, εξετάζοντας και παρηγορώντας. Αισθάνομαι ότι δεν έχω πια καθόλου ενέργεια», δήλωσε.

«Ο αέρας, η θάλασσα, η δυνατότητα να συμμετέχεις σε ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής για μια εβδομάδα, όλα αυτά είναι πολύ ελκυστικά», δήλωσε η Ένροτ, η οποία θα κρατάει καθημερινά ημερολόγιο σε βίντεο που μετά θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Η Λίζα Ένροτ, η οποία ζει σε μία μικρή πόλη ανατολικά του Γκέτεμποργκ, μεταφέρθηκε με βάρκα στο μικροσοπικό νησί το περασμένο Σάββατο. 

Θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε -υπέροχο φαγητό, υπέροχο ποτό, ωραίο κρεβάτι- δεν πρόκειται για επιβίωση, είχε δηλώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιόνας Χόλμπεργκ για την εμπειρία. «Αλλά δεν μπορείτε να φέρετε τίποτα μαζί σας: ούτε τηλέφωνο, ούτε υπολογιστή, ούτε καν ένα βιβλίο. Μπορείτε να βλέπετε τα κύματα και να παρακολουθείτε τις ταινίες». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close