News , Guide

Αυτά θα ισχύουν για τις επισκέψεις σε οικίες από τη Δευτέρα

Αναθεωρημένες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2021

Επιτρέπονται οι κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες; Όλες οι απαντήσεις πιο κάτω για ό,τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου:

Οι κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες απαγορεύονται, με εξαίρεση την επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων. Με το εν λόγω μέτρω παραμένει ο στόχος για περιορισμό των κοινωνικών επαφών και, ως εκ τούτου, συστήνεται όπως τα άτομα είναι σταθερά (bubbles) και περιορίζονται οι αχρείαστες επισκέψεις.

Νοείται ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση γεύματος/δείπνου σε οικίες για γάμους και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία μέχρι δύο (2) ατόμων. Άρα στέλντοντας SMS στο 8998 με την ένδειξη 5, μπορείς να πας επίσκεψη σε οικία.

Παράλληλα, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες για σκοπούς:
φύλαξης ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία για τη χρονική περίοδο/διάρκεια όπου η φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων  είναι απαραίτητη στον χώρο εργασίας τους (π.χ. βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, κηδεμόνας, φροντιστές, κτλ).
υποβοήθησης προσώπων που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν (χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, φροντίδα ατόμων, προμήθεια τροφίμων, κοκ). Νοείται ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παραμένουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην το εκθέτουν σε κίνδυνο.

Ποιες ομάδες επαγγελματιών επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε οικίες για σκοπούς εργασίας;
Η παρουσία επαγγελματιών σε οικίες για σκοπούς εργασίας επιτρέπεται μόνο για τις ακόλουθες ομάδες επαγγελματιών:

-        Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, τεχνικοί ηλεκτρικών συσκευών ηλεκτρολόγων, εργολάβοι οικοδομών, και άλλοι επαγγελματίες τεχνικών επαγγελμάτων.

-        Οικιακοί βοηθοί.

-        Κηπουροί.

-        Επαγγελματίες υγείας, όπως φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινοτικοί νοσηλευτές, κοκ, για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

-        Βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι και νηπιαγωγοί αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης.

Τονίζεται ότι επιτρέπεται η παρουσία των πιο πάνω επαγγελματιών μόνο για το εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της εργασίας τους. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, αποστάσεις, καλός αερισμός χώρου, κοκ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close