News , Guide

Αυτά είναι τα 3 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς (καθημερινά)

Οι δύσκολες μέρες, μπορούν να γίνουν ευκολότερες, το ξέχασες;

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021

Είναι καιρός να βάλεις τα πράγματα και τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί και να σκεφτείς πώς μπορείς να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάς, λόγω κορωνοϊού αλλά ίσως και για άλλους λόγους.

Όλα με περιορισμούς, όλα χωρίς ενδιαφέρον και μόνο τα απαραίτητα.  Αυτό συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως.  Σκέφτηκες όμως ποτέ, τι μπορείς, άλλο, διαφορετικό να κάνεις, μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα που θα τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο

Πρώτα, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να δεις την ομορφιά της ζωής και να ζωντανέψεις την καρδιά και το σώμα σου, μ’ αυτά που έχεις τώρα μπροστά σου.  Είσαι έτοιμος;

Μην υποκρίνεσαι ότι είσαι καλά
Ζήσε και νιώσε ότι περνάς καλά στη ζωή σου.  Η σκέψη, τις πλείστες φορές είναι αυτή που σου καίει το μυαλό και σε κάνει να σκέφτεσαι όλο και πιο πολύ αρνητικά.  Σταμάτα να υποκρίνεσαι ότι είσαι καλά και άνοιξε τα χέρια, παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Είναι καιρός να δεις την ομορφιά της ζωής η οποία όπου πας και όπου σταθείς θα την αντικρίσεις.  Δεν είναι παρά τα ωραία και τα ευχάριστα πράγματα που σου προσφέρει.  Μια μικρή, τόσο δα στιγμή ευτυχίας και μια καλή κουβέντα.

Ακόμα, είναι η στιγμή που πιάνεις τον εαυτό σου να μαγνητίζει ένα όμορφο χαμόγελο και να το μεταφέρεις στο πρόσωπό σου.  Η ομορφιά της ζωής, βρίσκεται στο σπίτι σου, στη φύση, στη θάλασσα, ακόμα και στην εργασία σου.  Χρειάζεται όμως ν’ ανοίξεις τα μάτια.

Νίκησε το χρόνο, χωρίς να διστάσεις
Έχεις το κάθε δικαίωμα να νικήσεις το χρόνο και να τον σταματήσεις.  Μη διστάσεις και μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, παρατώντας τα.  Να σκέφτεσαι ότι ο χρόνος που κυλά, είναι απλά ένα ανθρώπινο δημιούργημα.

Μπορείς να τον σταματήσεις και να ζήσεις όσες πιο πολλές στιγμές μπορείς.  Κρατώντας ένα ρολόι και κοιτάζοντας την ώρα συνεχώς, δεν ωφελεί σε τίποτα.  Η σκέψη σου θα είναι στα λεπτά που φεύγουν και όχι στη σκηνή που είσαι παρόν.  
Ζήσε το παρόν, μακριά από ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα.  Κάνε την αιωνιότητα να κυλήσει στη σκηνή.  Αυτό θα πει η ομορφιά της ζωής.  Να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι πραγματικότητα.

Μείνε στο «τώρα»
Αν η πραγματικότητα βρίσκεται απέναντί σου, τι σου φταίει αν δεν την βλέπεις καθαρά εσύ;  Όλο και κάποια αφορμή θα σε κάνει να γυρίσεις στο παρελθόν και να τρέξεις στο μέλλον.  Σκέφτηκες ποτέ όμως σε ποιο σημείο βρίσκεται το «τώρα»;

Είναι ακριβώς δίπλα σου και σε περιμένει να το κοιτάξεις στα μάτια.  Μείνε στο «τώρα», χωρίς δεύτερες σκέψεις.  Αυτό θα σου προσφέρει όλες τις χαρές της γης.  Απόλαυσέ τες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close