Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2021
«Το σχέδιο μου ήταν να πεθάνω προτού τελειώσουν τα χρήματα», λέει η 60χρονη, απένταρη πλέον, socialite του Μανχάταν, Φράνσις Πράις, αλλά τα πράγματα ήρθαν αλλιώς.
Ο σύζυγός της Φράνκλιν έχει πεθάνει εδώ και δώδεκα χρόνια και με την τεράστια κληρονομιά του να έχει σπαταληθεί, η Φράνσις ρευστοποιεί ό,τι έχει απομείνει από τα υπάρχοντά της και αποφασίζει να ζήσει τα χρόνια της ωριμότητας, σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι, συνοδευόμενη από τον γιο της, έναν νεαρό άνδρα χωρίς προσανατολισμό, τον Μάλκολμ (Λούκας Χέντζες) και έναν γάτο, που έχει το όνομα Μικρός Φρανκ, ο οποίος μπορεί -μπορεί και όχι- να είναι η μετενσάρκωση του νεκρού συζύγου της.
Μητέρα και γιος προσπαθούν να σχεδιάσουν ένα μέλλον που μοιάζει θολό, ενώ ο κοινωνικός τους κύκλος διευρύνεται με τους πιο απροσδόκητους και περίεργους τρόπους.
Αυτό είναι το στόρι της νέας ταινίας του Αζαζελ Τζέικομπς, της μαύρης κωμωδίας που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πάτρικ ντε Βιτ, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο.
Το «French Exit» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ την Νέας Υόρκης, θεωρητικά, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Φεβρουαρίου και το μεγάλο ατού είναι η Μισέλ Φάιφερ, για την οποία τα διεθνή ΜΜΕ, θεωρούν περίπου βέβαιο, ότι ο ρόλος της Φράνσις θα της δώσει την τέταρτη υποψηφιότητα για Όσκαρ («Επικίνδυνες Σχέσεις», «Σχέσεις Πάθους» και «Ο Τόπος του Έρωτα»).
Η Φράνσις είναι ένα κράμα γοητευτικού, πολύπλοκου, αξιαγάπητου και την ίδια στιγμή, εξοργιστικού πλάσματος, από τους ανθρώπους που είναι εξοργιστικοί στην πραγματική ζωή, αλλά υπνωτιστικοί στην οθόνη.
Βεβαίως, η φετινή λίστα με τις ηθοποιούς άνω των πενήντα που έχουν συζητηθεί για τις ερμηνείες του μόνο μικρή δεν είναι -Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σοφία Λόρεν, Κάντις Μπέργκεν, Έλεν Μπέρστιν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Γκλεν Κλόουζ, Γκονγκ Λι, Λόρα Λίνεϊ.
Με πληροφορίες από Variety
Σχετικά
Το Χόλιγουντ έρχεται στην Κύπρο με τον Clive Owen να πρωταγωνιστεί στο θρίλερ δράσης Scorpion της Copper Island
Τα γυρίσματα του Scorpion στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η χώρα διαθέτει τις δυνατότητες να φιλοξενεί και να υποστηρίζει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές
Σινεμά κάτω από τα αστέρια: Τρεις δωρεάν προβολές στην Πάφο
Ο νέος κινηματογραφικός κύκλος του Δήμου Πάφου ξεκινά στο Θερινό «Αττικόν» με ταινίες που φωτίζουν τη σύγχρονη ιστορία και την κυπριακή πραγματικότητα.
«Dune»: Το τρίτο και σκοτεινότερο μέρος της τριλογίας έρχεται τον Δεκέμβριο
Στο μέρος αυτό φεύγουμε, θεωρητικά, εντελώς από το χολιγουντιανά ευάερο περιβάλλον της πρώτης ταινίας
Τρεις νέες πρεμιέρες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Περιπέτεια, τρόμος και αγωνία συναντιούνται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 9 Ιουλίου.
Οι πρώτες αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» αποθεώνουν το νέο έπος του Κρίστοφερ Νόλαν
Οι εντυπώσεις που αφήνει ήδη η ταινία είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις, με τους κριτικούς να μιλούν για ένα μεγαλειώδες κινηματογραφικό επίτευγμα που αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη της μεγάλης οθόνης.
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα: Η ταινία «Chef» προβάλλεται στην παραλία «Περιγιάλι»
Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά κάτω από τα αστέρια διοργανώνει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Θα γυρίσει ο Ταραντίνο την τελευταία ταινία του το 2027;
Σύμφωνα με τον διευθυντή φωτογραφίας του σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, ο Ταραντίνο μπορεί να γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του το καλοκαίρι του 2027.
Τιμητικός Χρυσός Λέων Συνεισφοράς για τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο προσεχές Φεστιβάλ της Βενετίας
Η 83η διοργάνωση του παλαιότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου μόλις απέκτησε λίγη αίγλη παραπάνω.
Σινεμά δίπλα στο κύμα: Οι πιο καλοκαιρινές προβολές επιστρέφουν κι αυτό το καλοκαίρι
Τέσσερις βραδιές κινηματογράφου κάτω από τα αστέρια, σε δύο παραλίες, με ελεύθερη είσοδο
Ο «Άγιος Παΐσιος» στη μεγάλη οθόνη σε μία θερινή προβολή για καλό σκοπό
Φιλανθρωπική προβολή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη της Στέγης Ηλικιωμένων «Άγιος Δημητριανός»
Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια στο χωριό με την ταινία «Υπάρχω»
Η κινηματογραφική ιστορία του Στέλιου Καζαντζίδη προβάλλεται στις 10 Ιουλίου στο Κοινοτικό Πάρκο Δωρού
«Οδύσσεια»: Νέο τρέιλερ λίγο πριν την πρεμιέρα της
Νέο κινηματογραφικό τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν