Cine News , Κινηματογράφος

«French Exit»: Η επιστροφή της Μισέλ Φάιφερ

Θεωρείται περίπου βέβαιο ότι ο ρόλος της Φράνσις θα της δώσει την τέταρτη υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2021

«Το σχέδιο μου ήταν να πεθάνω προτού τελειώσουν τα χρήματα», λέει η 60χρονη, απένταρη πλέον, socialite του Μανχάταν, Φράνσις Πράις, αλλά τα πράγματα ήρθαν αλλιώς.

Ο σύζυγός της Φράνκλιν έχει πεθάνει εδώ και δώδεκα χρόνια και με την τεράστια κληρονομιά του να έχει σπαταληθεί, η Φράνσις ρευστοποιεί ό,τι έχει απομείνει από τα υπάρχοντά της και αποφασίζει να ζήσει τα χρόνια της ωριμότητας, σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι, συνοδευόμενη από τον γιο της, έναν νεαρό άνδρα χωρίς προσανατολισμό, τον Μάλκολμ (Λούκας Χέντζες) και έναν γάτο, που έχει το όνομα Μικρός Φρανκ, ο οποίος μπορεί -μπορεί και όχι- να είναι η μετενσάρκωση του νεκρού συζύγου της.

Μητέρα και γιος προσπαθούν να σχεδιάσουν ένα μέλλον που μοιάζει θολό, ενώ ο κοινωνικός τους κύκλος διευρύνεται με τους πιο απροσδόκητους και περίεργους τρόπους. 

Αυτό είναι το στόρι της νέας ταινίας του Αζαζελ Τζέικομπς, της μαύρης κωμωδίας που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πάτρικ ντε Βιτ, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο.

Το «French Exit» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ την Νέας Υόρκης, θεωρητικά, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Φεβρουαρίου και το μεγάλο ατού είναι η Μισέλ Φάιφερ, για την οποία τα διεθνή ΜΜΕ, θεωρούν περίπου βέβαιο, ότι ο ρόλος της Φράνσις θα της δώσει την τέταρτη υποψηφιότητα για Όσκαρ («Επικίνδυνες Σχέσεις», «Σχέσεις Πάθους» και «Ο Τόπος του Έρωτα»). 

Η Φράνσις είναι ένα κράμα γοητευτικού, πολύπλοκου, αξιαγάπητου και την ίδια στιγμή, εξοργιστικού πλάσματος, από τους ανθρώπους που είναι εξοργιστικοί στην πραγματική ζωή, αλλά υπνωτιστικοί στην οθόνη. 

Βεβαίως, η φετινή λίστα με τις ηθοποιούς άνω των πενήντα που έχουν συζητηθεί για τις ερμηνείες του μόνο μικρή δεν είναι -Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σοφία Λόρεν, Κάντις Μπέργκεν, Έλεν Μπέρστιν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Γκλεν Κλόουζ, Γκονγκ Λι, Λόρα Λίνεϊ. 

Με πληροφορίες από Variety

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close