Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2021
Ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου άνοιξε για το κοινό την 1η Ιανουαρίου 2021, και για ένα μήνα θα λειτουργεί δωρεάν.
Ο χώρος στάθμευσης ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη λεωφόρο, κάτι που πρώτη φορά επιχειρήθηκε στην Κύπρο, διαθέτει 147 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι οκτώ για ΑμεΑ και για ένα μήνα θα λειτουργεί δωρεάν.
Πέραν του χώρου στάθμευσης, το έργο περιλαμβάνει δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο Ομήρου. Το έργο περιλάμβανε επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και οδοστρώματος και εγκατάσταση οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.
Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.
Για διευκόλυνση του κοινού θα δοθεί πρόσβαση από τους χώρους στάθμευσης Ομήρου και Ντ’Αβίλα προς το κεντρικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας μπροστά από τους πεζόδρομους διά μέσου της τάφρου.
Οι τελικοί ηλεκτρομηχανολογικοί έλεγχοι και δοκιμές στα σιντριβάνια της τάφρου, στα ενδοδαπέδια φωτιστικά της γέφυρας και στον ανελκυστήρα Ντ’Αβίλα θα ολοκληρωθούν με το νέο έτος. Παράλληλα, στην τάφρο θα διεξάγονται τελικές εργασίες στο μαρμάρινο γλυπτό κάτω από τη γέφυρα και στους εσωτερικούς χώρους της καφετέριας, του σνακ μπαρ και των δύο περιπτέρων, ενώ εκκρεμεί η κατακύρωση της προσφοράς για τους χώρους εστίασης.
Με την ευκαιρία της λειτουργίας του χώρου στάθμευσης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι αυτή είναι ακόμη μια σημαντική μέρα για την πόλη και τους δημότες της. «Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου, που αφορά τη οδό Στασικράτους και τις γύρω οδούς, την παράδοση στην κυκλοφορία των λεωφόρων Κυριάκου Μάτση και Καλλιπόλεως, ο χώρος στάθμευσης της Ομήρου ανοίγει για το κοινό και θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από τον χώρο στάθμευσης οι επισκέπτες θα μπορούν εύκολα να μεταβούν στην Εντός των Τειχών Πόλη διασχίζοντας την Τάφρο, κάτω από τη γέφυρα της Πλατείας». Η Λευκωσία, συνέχισε ο κ. Γιωρκάτζης αλλάζει. «Η καρδιά της πρωτεύουσας αποκτά παλμό, οι γειτονιές αναβαθμίζονται. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και καλώ τους Λευκωσιάτες να ζουν την πόλη μας, να τη χαίρονται, να την αγαπούν και να είναι περήφανοι γι’ αυτή».



Σχετικά
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος
Netflix: Οι σειρές και ταινίες που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2026
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist του μήνα
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας (Εικόνες)
Ένα πεντάστερο παραθαλάσσιο θέρετρο που θα βρίσκεται στην καρδιά της Αγίας Νάπας ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος τις πόρτες του
3 ανοιξιάτικα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους επόμενους μήνες
Mε πολιτιστικές και φυσιολατρικές αφορμές που θα κάνουν το ταξίδι ομορφότερο
Στο Top 5 των τουριστικών προορισμών η Αθήνα
Υψηλότερη πληρότητα από κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη κατέγραψε η Αθήνα το 2025 με βάση στοιχεία έρευνας από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών
50 Χρόνια ΣΗΜΕΡΙΝΗ – Μισός Αιώνας Αξιόπιστης Ενημέρωσης στην Κύπρο
Η επέτειος των 50 χρόνων δεν αποτελεί μόνο αφορμή για αναδρομή, αλλά και δέσμευση για το μέλλον
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε θα πάμε τα ρολόγια πάλι μπροστά
Παρά τη μακρά συζήτηση στην Ευρώπη για το αν πρέπει να σταματήσει, η αλλαγή ώρας συνεχίζει να εφαρμόζεται
Οι τουρίστες θα πληρώνουν από σήμερα εισιτήριο 2 ευρώ για να βλέπουν από κοντά την «Φοντάνα Ντι Τρέβι»
Το εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του δήμου της Ρώμης, ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες