Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία έλυσε απορίες σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων και τις εξαιρέσεις που υπάρχουν.
Αρχικά ανέφερε ότι τα μέτρα αποφασίσθηκαν εκτάκτως, επειδή η ιχνηλάτηση έδειξε ότι αρκετά κρούσματα προσβλήθηκαν από τις συναθροίσεις των γιορτών. «Κάποιοι συμπολίτες μας είχαν αγνόησει τη σύσταση για σταθερές μικρές ομάδες με τις οποίες θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνονταν δύο και τρία τραπέζια σε οικίες με διαφορετικά άτομα κάθε φορά».
Στη συνέχεια εξήγησε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορούν να συνευρεθούν άτομα από δύο οικίες με συνολικό αριθμό τα δέκα άτομα.
Σχετικά με τα ξενοδοχεία, εξήγησε ότι είναι ανοικτά υπό προϋποθέσεις, καθώς θα εξυπηρετούν τα άτομα που θα διαμένουν μόνο στα καταλύματα τους. Ο συνολικός αριθμός για το δείπνο στους χώρους εστίασης του ξενοδοχείου είναι στα 75 άτομα, τα άτομα πρέπει να είναι καθήμενα με αποστάσεις, σε τραπέζια των έξι ατόμων και μπορούν αν είναι ανοικτά μέχρι τις 11:00 το βράδυ.
Διευκρίνισε ότι η δημοτική και μέση εκπαίδευση επηρεάζεται μόνο για τις 7-8 Ιανουαρίου και θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης.
Πρόσθεσε ότι δεν επηρεάζεται κάτι στα γυμναστήρια, ενώ για επαγγελματικές επισκέψεις σε οικίες από οικιακές βοηθούς, τεχνικούς, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς θα επιτρέπονται οι επισκέψεις νοουμένου ότι θα παραμείνουν στο χώρο μόνο επαγγελματικούς λόγους. Επεσήμανε ότι τα χωρισμένα ζευγάρια μπορούν να παίρνουν τα παιδιά.
Παράλληλα, είπε ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα από την Αστυνομία για έλεγχο των διαταγμάτων σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες. «Εξαρτάται από την προσωπική μας ευθύνη για σωστή εφαρμογή των μέτρων και όχι να φοβόμαστε τον έλεγχο της Αστυνομίας».
Επεσήμανε ότι υπάρχουν διαφορά μέτρα και πρακτικές που εφαρμόζονται παγκόσμια. «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο να ακολουθήσουμε και αποφασίσαμε την εφαρμογή σταδιακών μέτρων και όχι την απευθείας εφαρμογή του lockdown».
Τέλος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο ενός lockdown παραμένει στο τραπέζι και δεν έχει αποκλειστεί ποτέ.
Δείτε το βίντεο:
Σχετικά
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου
Οι Times ξεχώρισαν τα 17 ελληνικά νησιά της «απόλυτης γαλήνης», δείτε την λίστα
Σε αφιέρωμά τους, οι βρετανικοί Times ξεχωρίζουν 17 «ήσυχους» παραδείσους της Ελλάδας, προορισμούς με γαλήνια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ιδανικούς για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από τα πλήθη
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.
Στον Κάππαρη θα βρεις ένα μοναδικό σημείο φωτογράφισης, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα
Το Instagram Spot του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας στην περιοχή του Κάππαρη αναδεικνύει την παραλιακή ζώνη
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σήμερα και η «πρεμιέρα» του καλοκαιριού
Το θερινό ηλιοστάσιο μάς προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτός μέρα για ολόκληρο το έτος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ώρες
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.