Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2020
Στις 19:45 το βράδυ θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο και θα εγκρίνει τα νέα μέτρα κατά της έξαρσης του κορωνοϊού.
Χθες συνεδρίασε στο Προεδρικό Μέγαρο η διυπουργική επιτροπή για την πανδημία, η οποία κατέληξε σε εισηγήσεις που θα υποβληθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη λήψη αποφάσεων.
Τα σενάρια των τελευταίων ημέρων ήταν αρκετά, με το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown να πέφτει στο τραπέζι, αλλά να απορρίπτεται καθώς θεωρείται ως ύστατη λύση.
Αυτό που φαίνεται να προκρίνει η επιδημιολογική ομάδα μαζί με το Υπουργείο Υγείας, είναι την εφαρμογή τοπικών lockdown σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Πάφος και η Λεμεσός. Στόχος είναι να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των Νοσοκομείων, η οποία θα επιφέρει την κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας ανησυχεί ιδιαίτερα για την αλυσίδα που δημιουργήθηκε από τα κρούσματα σε σφαγείο της Λευκωσίας, καθώς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Παράλληλα φαίνεται να μην εφαρμόζονται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα σε χώρους εργασίας, δημιουργώντας αλυσίδες τις οποίες η ομάδα ιχνηλάτησης αδυνατεί να ακολουθήσει. Ο κορωνοϊός εισέβαλε και σε οίκους ευγηρίας και συγκεκριμένα στο Σωκράτειο Μέλαθρον, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν άλλα 198 κρούσματα κορωνοϊού και τρεις νέοι θάνατοι από σύνολο 4,143 εργαστηριακών διαγνώσεων. Τα κρούσματα στην χώρα μας ανέρχονται στα 6,296 και οι νεκροί σε 38 άτομα, ενώ ως τελική αιτία θανάτου καταγράφεται σε 29 άτομα.
Σχετικά

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.