Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020
Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει, με αφορμή την παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη» και στo πλαίσιo παράλληλων δράσεων για να γνωρίσει το κυπριακό κοινό το πολυσχιδές έργο της συγγραφέως Λιλής Ζωγράφου, θεατρικό αναλόγιο με το εξαιρετικό έργο «Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ».
Παρουσίαση:
Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 20.30
Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 19.00
Θέατρο Μασκαρίνι, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αρ. 5, Λατσιά
Απαραίτητη η προκράτηση στο 99251331
Τιμή εισόδου: 8 ευρώ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αλεξία Παπαλαζάρου
Συμμετέχουν: Ηλιάνα Κάκκουρα, Βασίλης Μιχαήλ και μέλη του θεατρικού εργαστηρίου Αλεξίας Παπαλαζάρου.
Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ
«..Πρέπει κάποτε οι γυναίκες να επιλέξουν ανάμεσα στον αυτοπροσδιορισμό και τον προσδιορισμό τους από τους άνδρες. Όταν ανακαλύψουν ποιές πραγματικά είναι, θα απελευθερωθούν, και ο εαυτός τους από εχθρός, θα γίνει ο πιο πιστός τους φίλος. Πρέπει να πάψουν να κουβαλούν μαζί τους ένα σύννεφο από βολικές πεποιθήσεις που κινούνται γύρω τους σαν μύγες του καλοκαιριού. Όταν δεν θα έχουν την ανάγκη ενός αφέντη, τότε οι σχέσεις τους με το άλλο φύλο, δεν θα αποτελούν πρόβλημα προς επίλυσίν. Πρέπει, με άλλα λόγια, να εξαρτήσουν την ευτυχία τους από στόχους, κι όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα... Ήρθε η ώρα λοιπόν, για όλες τις απανταχού Ωραίες Κοιμωμένες, να ανοίξουν τα μάτια και να ανακλαδιστούν μπροστά στην αλήθεια. Το χρειάζονται, άλλωστε»!
Αυτά είναι τα δεινά που καταγράφει η Λιλή Ζωγράφου με καυστικό χιούμορ, ειλικρίνεια και διαχρονική αμεσότητα στο βιβλίο της, «Μού σερβίρετε ένα βασιλόπουλο, παρακαλώ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Κι ένα είναι το ζήτημα στις τρεις νουβέλες που περιλαμβάνονται σε αυτό: για τη γυναίκα το να παντρευτεί είναι κάτι σοβαρό, το να μην το κάνει όμως, είναι κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας που γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 17 Ιουνίου 1922, και σπούδασε Φιλολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σηκώνει το δάχτυλο στις γυναίκες που δεν σχεδιάζουν το πλάνο της ζωής τους, μια κι είναι οι ίδιες που πέφτουν άχαρα στο πλάνο κάποιων άλλων, και τις στέλνει στο πυρ το εξώτερον, όχι για αυτά που κάνουν, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο παραμελούν τον εαυτό και τα θέλω τους.
Για την ετοιμασία του αναλογίου προηγήθηκαν εργαστήρια με εμψυχώτρια τη σκηνοθέτιδα Αλεξία Παπαλαζάρου, όπου συμμετείχαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί.
*Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την κράτηση του. Παρακαλούμε όπως βρίσκεστε στο θέατρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.
*Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται σε σχέση με την πανδημία σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της παράστασης.

Σχετικά
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα
«Έρκουμαι σαν καταρράκτης κάθετα»: Η νέα περφόρμανς της Έλενας Αγαθοκλέους
Μια σκοτεινή σκηνική παραβολή στην κυπριακή διάλεκτο για την απώλεια, τη μνήμη και έναν άνθρωπο που αποφασίζει να βουτήξει σε μια ρωγμή.
Η βραβευμένη περφόρμανς «Σεμπάστιαν» έρχεται για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία
Οι Nova Melancholia και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας προσεγγίζουν τον Άγιο Σεβαστιανό ως ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, επιθυμίας, πόνου και μαρτυρίου.
«Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»: Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν στη σκηνή
Οι Αντι-Δρώντες παρουσιάζουν για τρεις βραδιές στο Σατιρικό Θέατρο την αγαπημένη ιστορία του Γιώργου Τζαβέλλα.
«Η Κοιλιά» της Μαρίνας Βρόντη έρχεται στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη και με τη Μαρίλια Χαριδήμου επί σκηνής
Όταν ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ στη σκηνή
Μια ευρηματική παράσταση χοροθεάτρου «γιγαντιαίων» διαστάσεων, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, για μικρούς και μεγάλους
Το βραβευμένο «Brandy Sour» της Κωνσταντίας Σωτηρίου ζωντανεύει από το Θέατρο Αντίλογος
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί συναντιούνται σε μια δίγλωσση παράσταση για τη δόξα, την πτώση και τον διχασμό της Κύπρου
«Τα Μωρά τα Φέρνει ο Πελαργός» στο Θέατρο Ανεμώνα
Η αγαπημένη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο