Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020
Οι νέες ημερομηνίες για την παράσταση «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, η οποία ταξιδεύει στην Κύπρο με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, μόλις ανακοινώθηκαν.
Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου στις 7 Νοεμβρίου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Στροβόλου) και στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού στις 8 Νοεμβρίου.
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη.
Μετά από μια πετυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι 2019 σε ολόκληρη την Ελλάδα, η παράσταση ξεχώρισε και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, συνέχισε παραστάσεις το χειμώνα στην Αθήνα και ετοιμάζεται για την Κύπρο.
Μια κωμωδία χαρακτήρων, όπου αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».
Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.
Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.
Το "Τάβλι", είναι έργο προφητικό και γι' αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.
Εισιτήρια για τη παράσταση στη Λευκωσία από την Tickethourcom.cy και Tηλ: 77 77 70 40 και για την παράσταση στη Λεμεσό η προπώληση θα γίνεται επίσης από το «Ταμείο της Οδού Ειρήνης 158» τηλ 25372855 και από το Παττίχειο θέατρο.
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
07 Νοεμβρίου 2020
Σχετικά
Τρεις επιπλέον παραστάσεις για το Αντικριστό του Φώτη Γεωργίδη
H κωμικοτραγική σάτιρα του Φώτη Γεωργίδη περιοδεύει
Η θρυλική Comédie-Française έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο με «Το γεγονός»
Η Françoise Gillard μεταφέρει στη σκηνή το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό έργο της Νομπελίστριας Annie Ernaux, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
Οι «Επτά επί Θήβας» επιστρέφουν στη Λευκωσία για μία επιπλέον παράσταση
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της Λέας Μαλένη παρουσιάζεται ξανά στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ της Σχολής Τυφλών.
«Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη έρχεται από την Ελλάδα στην Κύπρο
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
Άλκηστις του Ευριπίδη: Στην απότομη κατηφόρα της ζωής, ο Θάνατος κινεί τα νήματα
Είδαμε στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου τη φιλόδοξη και βαθιά αμφίσημη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που μετέτρεψε τη θυσία της ηρωίδας σε ένα σκοτεινό ερώτημα για τη ζωή, την εξουσία και τη θέση της γυναίκας
Ο «Κάτοικος Κηφισιάς» ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου
Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση για την κοινωνική ανισότητα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη μιας γυναίκας να αρχίσει ξανά
Έφυγε ο ηθοποιός Φοίβος Γεωργιάδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν αθόρυβο αλλά πολύτιμο εργάτη της σκηνής
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή