Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2020
Βαρκάδα σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κύπρου με θέαμα δελφίνια να κάνουν τα μακροβούτια τους!
Όχι δεν πρόκειται για εισαγωγή ενός ντοκιμαντέρ αλλά για το θέαμα που αντίκρυσαν συμπολίτες το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο.
Το βίντεο με τα μακροβούτια δελφινιών απέστειλε στο SigmaLive η Μ.Π, μάρτυρας ενός ομολογουμένως εντυπωσιακού θεάματος!
Το βραχώδες Ακρωτήρι Kάβο Γκρέκο και η μικρή του χερσόνησος αποτελούν μια περιοχή παρθένας ομορφιάς που εξαιτίας της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της έχει κηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο κι είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000.
Όπως καταγράφει το cyprus.terrabook, από τα σχεδόν 2000 είδη φυτών που υπάρχουν στο νησί της Αφροδίτης, τα 141 υποείδη φυτών και λουλουδιών ευδοκιμούν αποκλειστικά στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως η ζουλατζιά, το αγριόσκορδο, η άνθεμις, και η βαλάντια, ενώ 71 είδη πανίδας, μεταξύ των οποίων η αλεπού, ο λαγός, ο σκαντζόχοιρος, διάφορα είδη ερπετών, νυχτερίδες και μια μεγάλη ποικιλία πεταλούδων και άλλων εντόμων από τα οποία αρκετά είναι σπάνια, καθώς και μερικά προστατευόμενα δελφίνια στη θαλάσσια περιοχή του, ενώ πολλά μεταναστευτικά πουλιά βρίσκουν καταφύγιο στις άγριες γωνιές του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συναποτελούν το φυσικό παράδεισο του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.
Σχετικά

Τα πεφταστέρια, η πανσέληνος και όλα όσα θα φωτίσουν τον ουρανό αυτόν τον Αύγουστο
Όλα όσα θα συμβούν στον Ουρανό του Αυγούστου 2025


Οι νέες ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που θα δούμε τον Αύγουστο στο Netflix
Από αγωνία και αγάπη μέχρι έρευνα και αδρεναλίνη, οι πιο αναμενόμενες πρεμιέρες της σεζόν

Αυτές είναι οι πιο αγχωτικές και οι πιο χαλαρωτικές πόλεις στον κόσμο
Τις πιο αγχωτικές και οι πιο χαλαρωτικές πόλεις στον κόσμο αποκάλυψε έρευνα με βάση μια σειρά παραγόντων.

Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Θα ανεβεί κι άλλο ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μικρή ανάσα από τον καύσωνα σήμερα με τη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Συνεχίζονται οι μέρες «δροσιάς» στο κατακαλόκαιρο - Αναμένονται βροχές
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Sex and the City: Επιτέλους τελειώνει...
Η συγκινητική ανάρτηση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το τέλος του «And Just Like That...» - Το «αντίο» στην Κάρι Μπράντσο

Στους 36°C η θερμοκρασία -Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το σαββατοκύριακο

"Η Ναυμαχία της Λεύκολλας" του Φίλιππου Γιαπάνη πήρε της θέση της στην πλατεία
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας εκδηλώσεων με τίτλο «Η Μουσική συναντά τη Γλυπτική», που περιλαμβάνει τέσσερις μουσικές βραδιές σε τέσσερα νέα γλυπτά στον Πρωταρά

Οι 3 ευρωπαϊκές χώρες που φτιάχνουν την περισσότερη μπύρα
Η μπύρα είναι το ποτό που μπορεί να είναι απλό και καθημερινό, αλλά και ιδιαίτερο, χάρη στη μεγάλη ποικιλία γεύσεων, στυλ και παραδόσεων

Travel+Leisure: Οι καλύτεροι νησιωτικοί προορισμοί της Ευρώπης και το ελληνικό νησί που κέρδισε τις εντυπώσεις
Πέντε ελληνικά νησιά στη λίστα «World’s Best Awards το 2025»