Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα καλύτερα στέκια της Κύπρου, για κρασί και φαγητό δίπλα στο κύμα!

14 στέκια ακριβώς πάνω στο κύμα, για κρασί και φαγητό!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι θέλει θάλασσα και ειδυλλιακά μαγαζιά. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε έξοδο σε μέρη δίπλα στη θάλασσα. Με τον παφλασμό των κυμάτων να συνοδεύει τις στιγμές σου θα απολαύσεις καλό φαγητό, συνοδευμένο με το ιδανικό κρασί και  το απέραντο γαλάζιο. Κλείσε, λοιπόν, τραπέζι στην παράλια!

ΛΕΜΕΣΟΣ


PlusSea Lifestyle Bar
Στο άνετο αλλά και συνάμα ποιοτικό περιβάλλον του PlusSea, με το ξύλο και το μπαμπού να κυριαρχούν στη διακόσμηση, θα ταξιδέψεις σε ένα εξωτικά καλοκαιρινό κλίμα, απολαμβάνοντας την απέραντη θέα προς τη θάλασσα. Εσύ απλώς επίλεξε θέση σε έναν από τους μεγάλους καναπέδες.
Η κουζίνα: Στο πλούσιο μενού του θα βρεις από δροσιστικές σαλάτες και πλούσια ορεκτικά, μέχρι καλοφτιαγμένα πιάτα ζυμαρικών, κρέατος και ψαριών. Στο PlusSea, μπορείς επίσης να επιλέξεις και φρέσκο, νόστιμο σούσι.
Στο ποτήρι σου: Το Ζαμπάρτας Ροζέ, ένα  ξηρό κρασί από τις ποικιλίες Λευκάδα και Cabernet Franc το οποίο ταιριάζει απόλυτα με γεύσεις της μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας. 
(25634995) Λεωφόρος Αμαθούντος 5.

 

La Isla
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, το La Isla δεν σταματά στιγμή να αποτελεί το ιδανικό spot. 
Η κουζίνα: Προσφέρει από μία μεγάλη ποικιλία ορεκτικών (δοκίμασε τη γαρίδα μάνγκο!), σαλάτες, ψάρια και θαλασσινά, όστρακα, εξαιρετικές πάστες, αλλά και εύγευστα κρέατα (από πιάτα στη σχάρα, μέχρι εξαιρετικό Rib Eye steak), πιατέλες φρούτων και αλλαντικών, ακόμα και πιατέλα κρασιού. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις και καλοφτιαγμένο sushi.   
Στο ποτήρι σου: Δοκίμασε το Λευκό Πλέγμα, από την ποικιλία Ξυνιστέρι και με λίγο Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Ένα κρασί που ζυμώνεται σε παλιά βαρέλια κουμανδαρίας. Απολαυστικό με θαλασσινά και ψάρια στη σχάρα καθώς και δημιουργικές σαλάτες.
(25310310) Λεωφ. Αμαθούντος 17.


Old Limassol Beach Bar & Resto
Για ψάρι και κρασάκι δίπλα στη θάλασσα, το Old Limassol είναι το ιδανικό μέρος για βράδια καλοκαιρινά ή και μεσημέρια μετά τις βουτιές. Βρίσκεται πάνω από τον πεζόδρομο της Αμαθούντας, σε μια τοποθεσία με απολαυστική θέα, ειδικά στο ηλιοβασίλεμα.
Η κουζίνα: Σαλάτες, ορεκτικά (όπως ταχίνι, ταραμοσαλάτα, χαλλούμι κ.λπ.), ποικιλία από φρέσκα ψάρια (στο τηγάνι ή στη σχάρα), θαλασσινά (όπως γαρίδες, σουπιές καθιστές κ.ά.), κρεατικά σχάρας, μπιφτέκια, γλυκά και παγωτό!  
Στο ποτήρι σου: Θα μπει το λευκό ξηρό Ζαμπάρτας Semillon- Sauvignon Blanc που θα το δοκιμάσεις με ορεκτικά και θα μας θυμηθείς! 
(25321047) Λεωφ. Αμαθούντος 4521.


Puesta Oyster Bar & Grill

Το Puesta Oyster Bar & Grill συνδυάζει μια καταπληκτική τοποθεσία, με μια εξαιρετική κουζίνα. Ο πεζόδρομος, δίπλα στο κύμα, που βρίσκεται μπροστά από το Puesta, προσφέρει την επιλογή για μια χαλαρή βόλτα πλάι στη θάλασσα, με τελικό προορισμό, μία θέση στο κύμα!  
Η κουζίνα: Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες επιλογές της πόλης για οστρακοειδή και θαλασσινά. Επίλεξε από τα κρύα ορεκτικά σολομό ταρτάρ ή καλοφτιαγμένο ceviche, σαλάτες, αστακό, πλούσιες μακαρονάδες, paella, πιατέλες με θαλασσινά κ.ά. Ακόμα στο μενού του θα βρεις επιλογές σε σάντουιτς, wrap και burger.
Στο ποτήρι σου: Από το πλούσιο wine list του, θα επιλέξεις το λευκό ξηρό Μαγικό Βουνό, από Sauvignon Blanc που θα φέρει ένα αέρα φρεσκάδας σε όποιο πιάτο και αν επιλέξεις (από ceviche μέχρι μια απολαυστική μακαρονάδα θαλασσινών.
(25329040) Λεωφόρος Αμαθούντος 42 (παραλιακός πεζόδρομος).  


NOA Beach Seafood Restaurant
Ο ΝΟΑ (Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου) λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην ακτή της Λεμεσού, προσφέροντας καλό φαγητό και χαλάρωση σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης. 
Η κουζίνα: Με εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις και δροσερά ποτά, ο ΝΟΑ είναι το ιδανικό μέρος για μια ολοήμερη και ξεκούραστη εξόρμηση στην παραλία. Επίλεξε ανάμεσα σε οστρακοειδή, ceviche και tartare, θαλασσινά πιάτα to share, καρπάτσιο, σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, pasta και κάποια πιάτα κρεατικών όπως μπριζόλα, κοτόπουλο, burger κ.ά. Εναλλακτικά, επίλεξε τον Noa Seafood meze και υποδέξου τη θάλασσα στο πιάτο! 
Στο ποτήρι σου: Το τέλειο ταίριασμα στο κοσμοπολίτικο vibe του NOA είναι ένα από τα πιο θρυλικά ροζέ κρασιά της Προβηγκίας, το Miraval. 
(25324056) Προμάχων Ελευθερίας 3, Άγιος Αθανάσιος. 


ΛΑΡΝΑΚΑ

ALMAR Seafood Bar
Ένα πραγματικά πολύ κομψό και στυλάτο εστιατόριο στη διάσημη παραλία Μακένζι που ειδικεύεται στα θαλασσινά, τα ψαρικά και τα οστρακοειδή.
Η κουζίνα: Διεθνής, δημιουργική, με έμφαση στα ψαρικά και θαλασσινά και με φιλοσοφία to share. Στο μενού θα βρεις σαλάτες, σούπες, ορεκτικά καρπάτσιο, ταρτάρ και ceviche, ζεστά πιάτα όπως αθερίνα, μανιτάρια πλευρώτους, γαρίδες, σούπα κακαβιά, platters, ζυμαρικά, ριζότο, αλλά και μαλάκια σε διάφορες εκδοχές, καθώς και αστακούς, στρείδια, μύδια, γυαλιστερές και ποικιλία φρέσκων ψαριών. Εναλλακτικά, επίλεξε το σετ μενού κι απόλαυσε μία αρκετά μεγάλη ποικιλία από τις επιλογές του μενού του! Τέλος, θα βρεις και κάποια πιάτα κρεατικών, όπως και σνακ. 
Στο ποτήρι σου: Επίλεξε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά λευκά κρασιά από την κυπριακή ποικιλία Ξυνιστέρι, το Ζαμπάρτας Ξυνιστέρι. Απόλαυσε το με λευκά ψάρια και πράσινες σαλάτες. 
(24201700) Παραλία Μακένζι, Τάσου Μητσόπουλου, Λάρνακα. 


Ammos Μakenzi Beach
Στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα θα βρεθείς από το πρωί και θα περάσεις εκεί όλη τη μέρα σου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ιδιαίτερα αν αράξεις στο Ammos, που σου προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα: από καφέ, υπέροχες γεύσεις με διεθνείς πινελιές, εξαιρετική κάβα και party διάθεση. 
Η κουζίνα: Ένα μενού φτιαγμένο με ολόφρεσκα υλικά, που περιλαμβάνει από σαλάτες και pasta, μέχρι sushi, θαλασσινά, όστρακα και κρεατικά, σνακ και ψαρικά. 
Στο ποτήρι σου:
Το ροζέ Μαύρο Πρόβατο, ένα ξηρό κρασί με παιχνιδιάρικο φρουτώδη προφίλ από τις ποικιλίες Grenache Rouge και Syrah και το οποίο ταιριάζει γάντι με τις γεύσεις της διεθνούς κουζίνας του Ammos.
(24828844) Παραλία Μακένζι, Λάρνακα.


Island Restobar

Στον παραλιακό χώρο του Island boutique hotel βρίσκεται κρυμμένο το μεσογειακό all day Island Resto-bar. Στον πολυχώρο του εστιατορίου κυριαρχεί το λευκό και το ξύλο, ενώ το τοπίο που θυμίζει μικρό παραδεισένιο νησάκι με Lounge διάθεση διακοσμούν τροπικά φυτά και λουλούδια. 
H κουζίνα: Εδώ θα πας για φρέσκο-αλεσμένο καφέ και πρόγευμα, μέχρι μεσημεριανό και ρομαντικό δείπνο! Το μεσημέρι η ψαγμένη κάρτα διαθέτει εντυπωσιακές μεσογειακές δημιουργίες και καθημερινά φρέσκο ψάρι. Αν επιλέξεις να δειπνήσεις στην αποβάθρα του εστιατορίου πάνω στο κύμα, εκεί όπου σε ρομαντικό σκηνικό με κεράκια και την συνοδεία των ήχων των κυμάτων, προτείνουμε να δοκιμάσεις Χοιρινό ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε σάλτσα κουμανταρίας με φασκόμηλο, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, και Γαρίδες ψημένες σε κρεμώδη σάλτσα από ούζο και σκόρδο.  
Στο ποτήρι σου: Το αγαπημένο κόκκινο Μαύρο Πρόβατο, από τις ποικιλίες Syrah και Merlot το οποίο θα συνοδεύσεις με κρεατικά στη σχάρα και πιάτα με κόκκινες σάλτσες. 
(24664430/ islandhotelcy.com) Πιαλέ Πασιά 21, Λάρνακα.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΠΡΩΤΑΡΑΣ 


Καλαμιές

Φημισμένο και ξακουστό -χρόνια τώρα- παραμένει σταθερή αξία ποιότητας και γεύσης. Πέρα από την ποιότητά του, ξεχωριστή είναι και η τοποθεσία του, μιας και από τα πανέμορφα τραπέζια στη βεράντα του έχεις απρόσκοπτη, αφ’ υψηλού θέα του γραφικού κόλπου των Καλαμιών. Τα δειλινά μάλιστα εδώ είναι πανέμορφα, γιατί τότε τα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού είναι μοναδικά. 
H κουζίνα: Όσον αφορά στο μενού τους, σ' αυτό πρωταγωνιστούν η θάλασσα και τα καλούδια της. Φρέσκα μύδια και χτένια, ένα εξαιρετικό tuna tartare και σολομός carpaccio μαζί με ολόφρεσκο ψάρι και καλά επιλεγμένα, ντόπια κρεατικά. Δοκίμασε ακόμα τα νόστιμα στρείδια, τους λουκουμάδες χαλλουμιού με μέλι, τις εποχικές κουρκούνες που θα σου τις ετοιμάσουν στο τηγάνι, τα άψογα ψημένα μπαρμπούνια, την αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι και νιφάδες παρμεζάνας και φυσικά τον ορφό! Μην παραλείψεις να παραγγείλεις και τα καλοφτιαγμένα του sushi. 
Στο ποτήρι: Όσο για το κρασί που θα συνοδεύσει όλες αυτές τις γεύσεις, πρέπει απαραίτητα να είναι το Μαγικό Βουνό Λευκό, από Sauvignon Blanc με παλαίωση 6 μηνών σε δρύινα βαρέλια.  Θα το διαπιστώσεις κι εσύ, ότι ταιριάζει απόλυτα με τη θάλασσα! 
(23831145) Περνέρα, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου.


Αιγιαλός

Έγινε αγαπημένος προορισμός για όλους όσοι ψάχνουν νόστιμη κουζίνα και φιλική εξυπηρέτηση σε μια ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία. Ο Αιγιαλός τα έχει όλα! Σε ένα ονειρεμένο σημείο της περιοχής Περνέρα έστρωσε τραπέζια έξω στη μεγάλη του βεράντα με τα όμορφα ψάθινα φωτιστικά να πρωταγωνιστούν στο νησιώτικο ντεκόρ του και γέμισε τις βιτρίνες του με την καλύτερη ψαριά της ημέρας, για να την απολαύσεις στο πιάτο σου!
Η κουζίνα: Σερβίρουν φρέσκο ψάρι από τα δίκτυα των δικών τους ψαράδων, αλλά και μοντέρνα κουζίνα. Εξ ου και δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις τον πλούσιο ψαρομεζέ με ό,τι πιο φρέσκο βγαίνει από τη θάλασσα.
Στο ποτήρι: Μία super Μαλαγουζιά από το οινοποιείο Παπαγιαννάκου, η οποία διαθέτει τα γνωστά αρώματα γιασεμιού και αγιοκλήματος της ποικιλίας. Ένα κρασί με δομή, ιδανικό να συνοδεύσει τα φρέσκα ψάρια που σερβίρουν στον Αιγιαλό.  
(99988600, 23823800) Βρυσούδων 79, Πρωταράς.  


Isola Beach Bar
Εδώ θα απολαύσεις θέα στα κρυστάλλινα νερά της μοναδικής παραλίας Νησί και ένα τροπικό σκηνικό, που σε γαληνεύει, ενώ το concept και οι γεύσεις του θα σε ταξιδέψουν. Εσύ απλώς πάρε θέση στον ατμοσφαιρικό του χώρο με τα φυσικά υλικά και τις παστέλ και γήινες πινελιές ή στην πανέμορφη αμμουδιά του κάτω από τα gazebo, λίγα μόλις βήματα από το κύμα, κι άφησε το αεράκι να σε δροσίσει και το μοναδικό σκηνικό να σε παρασύρει στον επίγειο παράδεισό του.
Η κουζίνα: Μοιράσου με την παρέα εμπνευσμένα, νόστιμα πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα, όπως το τραγανιστό καλαμάρι με μελιτζάνα Καπονάτα, χαρουπόμελο και πάστα ελιάς ή το χταπόδι σερβιρισμένο σε φάβα, το κοτόπουλο σουβλάκι, που είναι δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ Τάσου Αναστασίου.
Στο ποτήρι σου: Τα πιο πάνω πιάτα είναι το απόλυτο ταίριασμα με το γαστρονομικό Ζαμπάρτας Ροζέ, ένα από τα πιο αγαπημένα μας κυπριακά ροζέ. 
(99273056) Nissi Beach, Αγία Νάπα. 

Kaliφi
Θα το βρεις σε ένα μαγευτικό τοπίο με πανοραμική θέα τη θάλασσα και θα γίνει ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός. Έίναι ένα όμορφο beach bar/restaurant ανοικτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, που δεν σε απογοητεύει ποτέ!
Η κουζίνα: Σερβίρει πολύ καλό καφέ και διάφορα σνακ, το μεσημεράκι θα βρεις διαφορές σαλάτες, burger και κάποια είδη σχάρας ενώ αργά το απόγευμα μπορείς να απολαύσεις το κρασάκι σου παρέα με platter κρεατικών. Προτείνουμε μάλιστα να πας εκεί την Πέμπτη οπότε φτιάξει εξαιρετική παέγια θαλασσινών.
Στο ποτήρι σου: Απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα εκεί με το παιχνιδιάρικο λευκό ξηρό Μαύρο Πρόβατο από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Semillon. 
(23833428) μπροστά από το ξενοδοχείο Μάλαμα, Πρωταράς. 


ΠΑΦΟΣ


Oniro by the Sea

Αναβαθμισμένος, υπέροχος χώρος με θέα στις μαγευτικές θαλασσινές σπηλιές της Πέγειας και στο ναυάγιο EDRO IIΙ, ιδανικός για φαγητό, κρασί και χαλάρωση.
Η κουζίνα: Διεθνής, gourmet φαγητά και ποιοτικά cocktail. Δοκίμασε από burger βοδινό black angus μέχρι κριθαρότο θαλασσινών, χειροποίητα dumplings γαρίδας, πίτσα ή platters antipasti και κρεατικών. Σερβίρει και brunch.
Στο ποτήρι σου: Τι άλλο από το κόκκινο ξηρό κρασί, Ζαμπάρτας Mataro-Yiannoudi που θα κάνει τον καθένα να κλείσει τα μάτια απολαυστικά σε ένα ειδυλλιακό, ονειρικό τοπίο. Απόλαυσε το ελαφρώς παγωμένο τους καλοκαιρινούς μήνες.
(99372255) Γλυκού Νερού, Πέγεια, Θαλασσινές Σπηλιές.


Suite 48

Ευχάριστη και χαλαρωτική και απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα με ξύλινα τραπεζάκια, καρέκλες, gazebo, φοινικιές και πλακόστρωτο. Εδώ θα δεις το ηλιοβασίλεμα στο πιο ρομαντικό σκηνικό! 
Η κουζίνα: Ιδιαίτερα σνακ και φαγητά σχάρας, φρέσκοι χυμοί, νόστιμα γλυκά και ροφήματα. Σερβίρει και πρόγευμα. Cuban sandwich με χοιρινό σχάρας, χαμ, ελβετικό τυρί, αγγουράκι τουρσί και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.
Στο ποτήρι σου: Βάλε το λευκό ξηρό Μαύρο Πρόβατο Λευκός Ξηρός Οίνος και αφέσου στο απέραντο μπλε της Πάφου.
(26910808) Λεωφ. Ποσειδώνος 48.

Χορηγός αφιερώματος: Vassos Eliades Ltd

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close