18-20 March 2020
Μουσική , Music News

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται για δύο εμφανίσεις στην Κύπρο

Τα μεγάλα ταξίδια και οι παράλληλοι δρόμοι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με special guest τον Θέμης Καραμουρατίδης

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπληρώνει σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, μιας πορείας γεμάτης από ιστορικές πια ηχογραφήσεις, σπουδαίες συνεργασίες - με συνθέτες, στιχουργούς, ποιητές αλλά και ομότεχνούς της ερμηνευτές- και αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός των συνόρων σε θέατρα, στάδια, μουσικές σκηνές αλλά και εμβληματικούς συναυλιακούς χώρους διεθνώς.  

Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με μια τεράστια ερμηνευτική γκάμα που αντικατοπτρίζεται στο ευρύ της ρεπερτόριο το οποίο συνδυάζει Δύση και Ανατολή κι έχει σαφείς επιρροές από την μουσική μας παράδοση.
Τον Οκτώβριο του 2019 η Ελευθερία Αρβανιτάκη κυκλοφόρησε τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τα μεγάλα ταξίδια». Είναι ένας κύκλος 9 τραγουδιών σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους της Λήδας Ρουμάνη, δύο δημιουργών της νεότερης γενιάς με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Το πρώτο σίνγκλ του δίσκου με τίτλο «Οι μνήμες» ήδη κερδίζει μια σημαντική θέση στο airplay των ραδιοφώνων πανελλαδικά. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά στην Κύπρο τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ με καλεσμένο τον συνθέτη τους Θέμη Καραμουρατίδη επί σκηνής ως εξής: 

Σε αυτή την παράσταση - η οποία παρουσιάζεται τον Μάρτιο και στην μουσική σκηνή Πειραιώς 131 στην Αθήνα - η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα μας θυμίσει τραγούδια της παράλληλης μουσικής της διαδρομής, τραγούδια που δε συμπεριλήφθηκαν στην προσωπική της δισκογραφία αλλά είχε την χαρά να ερμηνεύσει ως φιλική συμμετοχή σε δισκογραφικές δουλειές συναδέλφων, τραγούδια από την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο που σφράγισε με την ερμηνεία της, αλλά και τραγούδια τρίτων που αγαπά και έχει επιλέξει να ερμηνεύει σε ζωντανές της εμφανίσεις. Ποιος δε θυμάται την ιστορική «Αναστασία» από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά ή την «Αρχή των τραγουδιών» Νίκου Ξυδάκη, ακόμα και το «Κόκκινο φουστάνι» από τους «Τρελούς και άγγελους» του Γιώργου Νταλάρα και του Σταύρου Κουγιουμτζή. Παράλληλοι δρόμοι, αλλά και δρόμοι προσωπικοί τελικά. Μεγάλα ταξίδια και δρόμοι Ελευθερίας. \

>>Τρίτη 18 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 20.30
>>Τετάρτη 19 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 20.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close