Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2020
Στο χωριό της Παρεκκλησιάς άνοιξε τις πόρτες του το Προαύλιο! Η καινούργια άφιξη στην επαρχία της Λεμεσού, έχει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα κι αυτό θα το αντιληφθείς με το που πατήσεις το πόδι σου στο χώρο!
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, και τις δικές του μοναδικές πινελιές, το οποίο σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, θα καταφέρει σίγουρα να ξεχωρίσει πολύ σύντομα!
Γιατί το ονόμασαν Προαύλιο; Γιατί το εστιατόριο βρίσκεται στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας του χωριού! Σε αυτήν την άνετη και πανέμορφη εξωτερική αυλή λοιπόν θα αράζεις και κυριολεκτικά θα βρίσκεσαι κάτω από τα αστέρια του ουρανού.
Εδώ δόθηκε έμφαση στην τοπιοτέχνιση και στο πράσινο, έτσι γύρω-γύρω στους καναπέδες του εστιατορίου θα δεις αρκετά είδη κυπριακών φυτών και βοτάνων τα οποία σε συνδυασμό με τον χαμηλό κρυφό φωτισμό και τη χαλαρή ελληνική μουσική σαν background αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του χώρου και δημιουργούν μία απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα -σχεδόν μαγική.
Το μαγαζί αυτό αποτελεί ένα οικογενειακό εγχείρημα, μίας και ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια, ο Σάββας και ο Δώρος Παπαθεοδώρου, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο σεφ.
Ο Δώρος λοιπόν δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από την κυπριακή κουλτούρα, με αυθεντικά κυπριακά υλικά και συνταγές. Στο Προαύλιο με €20 το άτομο τρως μεζέ ο οποίος συμπεριλαμβάνει 2 διαφορετικές σαλάτες, σπιτικό ψωμί του σεφ, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά, 10 διαφορετικά κυρίως πιάτα και στο τέλος πιατέλα με φρέσκα φρούτα και σπιτική πορτοκαλόπιτα συνοδευμένη με παγωτό βανίλια.
Στον μεζέ θα δοκιμάσεις Χαλλούμι με χωριάτικο λουκάνικο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και ψημένο στον φούρνο, το οποίο συνοδεύεται με γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση από χοιρινό κιμά, το οποίο θα έλεγα είναι ένα από τα signature πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Λεμονάτα μανιτάρια, Φρέσκες τραγανές πατάτες, Κεφτεδάκια πάνω σε στρώση από πουργούρι, ο νόστιμος μουσακάς της «Αγλαΐας», το μαλακότατο κλέφτικο, το νοστιμότατο κοτόπουλο σχάρας πάνω σε σπιτικό πουρέ κολοκύθας, σουβλάκι χοιρινό, οι παραδοσιακές μυρωδάτες σεφταλιές και τα χοιρινά κρασάτα πανσετάκια.
Επίσης εκτός από τον πλούσιο μεζέ, το μαγαζί προσφέρει και a la carte επιλογές.
Στο Προαύλιο μπορείς να βρεις πολύ καλές και ψαγμένες επιλογές κρασιών κυρίως απο τον κυπριακό και ελληνικό αμπελώνα από πολύ καλούς παραγωγούς του χώρου αλλά και πολύ καλής ποιότητας αφρώδεις οίνους όπως σαμπάνιες.
(25 222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.
Σχετικά
Κλείνει διάσημο ταβερνάκι σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά μας
Η ανακοίνωση της επιχείρησης
Μια διάσημη ψησταριά, σε περιμένει ξανά στην αυλή της για μεζεδάκια μετά μουσικής
Μία περιήγηση στα μουσικά στέκια της Κύπρου με στάσεις στη Λευκωσία, στην Κακοπετριά, στην Πάφο και τη Λεμεσό.
30 εστιατόρια για τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Τα εστιατόρια που σερβίρουν μπουφέ ή μεζέ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο
Το εστιατόριο ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ από το παλιό λιμάνι Λεμεσού, στο Fig Tree Bay στον Πρωταρά
Το μενού αντλεί την έμπνευσή του από την Κύπρο και τη Μεσόγειο
Κλέφτικο, σούβλες και πλούσιοι μεζέδες για τον Δεκαπενταύγουστο
Νέο μενού, καθημερινά από τις 18:00, τις Κυριακές από τις 17:00 και μεσημέρι αποκλειστικά και μόνο για το τραπέζι του 15αύγουστου
Μια διαμονή με Michelin Key και ένα δείπνο που μας ταξίδεψε στη Μεσόγειο
Μείναμε στο νέο πεντάστερο M Boutique Hotel της Πάφου και ανακαλύψαμε το Upon, όπου η γαστρονομική φιλοσοφία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Γρηγόρη Κίκη συναντά εξαιρετικές πρώτες ύλες και κυπριακά κρασιά
5 ωραία μαγαζιά για πεντανόστιμο σουβλάκι στην Πάφο και τα χωριά της
Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε δροσερές αυλές, καταπράσινους κήπους και πλατείες
Η πιο "cult" ψαροταβέρνα της πόλης, αποτελεί το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της
Όσοι ξέρουν, επιστρέφουν εδώ για φρέσκο ψάρι, ζεστή οικογενειακή φιλοξενία και γεύσεις που δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από καλή πρώτη ύλη και μεράκι
Ραβάνια μαγειρείον: Τσοκακτσίδης και Ζαχαρόπουλος ένωσαν δυνάμεις στο νέο μοντέρνο μαγειρείον-γαλακτοζαχαροπλαστείον
Ο σεφ Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Ζαχαρόπουλο για ένα νέο, κοινό γαστρονομικό εγχείρημα-αναδρομή στην παιδική τους ηλικία
Διεθνούς φήμης αλυσίδα ανοίγει all day εστιατόριο στη θέση του Bastione, στην παλιά Λευκωσία
Το πέμπτο κατάστημα της εν λόγω αλυσίδας στην Κύπρο έρχεται σε ένα από τα ομορφότερα κτήρια της εντός των τειχών πόλης
10 νόστιμες στάσεις στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας που αξίζουν τη διαδρομή
Από ψάρι ημέρας και τραπέζια δίπλα στο κύμα μέχρι beach bars, burgers και cocktails με θέα το ηλιοβασίλεμα