Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2020
Στο χωριό της Παρεκκλησιάς άνοιξε τις πόρτες του το Προαύλιο! Η καινούργια άφιξη στην επαρχία της Λεμεσού, έχει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα κι αυτό θα το αντιληφθείς με το που πατήσεις το πόδι σου στο χώρο!
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν παντού, και τις δικές του μοναδικές πινελιές, το οποίο σε συνδυασμό με τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, θα καταφέρει σίγουρα να ξεχωρίσει πολύ σύντομα!
Γιατί το ονόμασαν Προαύλιο; Γιατί το εστιατόριο βρίσκεται στο προαύλιο της όμορφης, γραφικής μικρής εκκλησίας του χωριού! Σε αυτήν την άνετη και πανέμορφη εξωτερική αυλή λοιπόν θα αράζεις και κυριολεκτικά θα βρίσκεσαι κάτω από τα αστέρια του ουρανού.
Εδώ δόθηκε έμφαση στην τοπιοτέχνιση και στο πράσινο, έτσι γύρω-γύρω στους καναπέδες του εστιατορίου θα δεις αρκετά είδη κυπριακών φυτών και βοτάνων τα οποία σε συνδυασμό με τον χαμηλό κρυφό φωτισμό και τη χαλαρή ελληνική μουσική σαν background αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του χώρου και δημιουργούν μία απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα -σχεδόν μαγική.
Το μαγαζί αυτό αποτελεί ένα οικογενειακό εγχείρημα, μίας και ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια, ο Σάββας και ο Δώρος Παπαθεοδώρου, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο σεφ.
Ο Δώρος λοιπόν δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από την κυπριακή κουλτούρα, με αυθεντικά κυπριακά υλικά και συνταγές. Στο Προαύλιο με €20 το άτομο τρως μεζέ ο οποίος συμπεριλαμβάνει 2 διαφορετικές σαλάτες, σπιτικό ψωμί του σεφ, σπιτικές αλοιφές, ορεκτικά, 10 διαφορετικά κυρίως πιάτα και στο τέλος πιατέλα με φρέσκα φρούτα και σπιτική πορτοκαλόπιτα συνοδευμένη με παγωτό βανίλια.
Στον μεζέ θα δοκιμάσεις Χαλλούμι με χωριάτικο λουκάνικο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και ψημένο στον φούρνο, το οποίο συνοδεύεται με γλυκιά σάλτσα ντομάτας. Ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση από χοιρινό κιμά, το οποίο θα έλεγα είναι ένα από τα signature πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Λεμονάτα μανιτάρια, Φρέσκες τραγανές πατάτες, Κεφτεδάκια πάνω σε στρώση από πουργούρι, ο νόστιμος μουσακάς της «Αγλαΐας», το μαλακότατο κλέφτικο, το νοστιμότατο κοτόπουλο σχάρας πάνω σε σπιτικό πουρέ κολοκύθας, σουβλάκι χοιρινό, οι παραδοσιακές μυρωδάτες σεφταλιές και τα χοιρινά κρασάτα πανσετάκια.
Επίσης εκτός από τον πλούσιο μεζέ, το μαγαζί προσφέρει και a la carte επιλογές.
Στο Προαύλιο μπορείς να βρεις πολύ καλές και ψαγμένες επιλογές κρασιών κυρίως απο τον κυπριακό και ελληνικό αμπελώνα από πολύ καλούς παραγωγούς του χώρου αλλά και πολύ καλής ποιότητας αφρώδεις οίνους όπως σαμπάνιες.
(25 222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.
Σχετικά
Ο Φίλιος και ο Σεμπάστιαν έφτιαξαν Το Πιτσόμπαρο και σε περιμένουν για πίτσα στο χωριό!
Δύο φίλοι από τη Λόφου στήνουν τα πιο cool pizza pop-ups και φέρνουν το live pizza cooking όπου κι αν βρίσκεσαι
Η νέα γευστική άφιξη φέρνει smash burgers, southern fried chicken και κοκτέιλ, στο κέντρο της πόλης
Το νέο Afterbite στη Λάρνακα φέρνει smash burgers, southern fried chicken και ένα από τα πιο εντυπωσιακά interiors της πόλης
Τραπέζωμα στο κυπριακό γουάιν μπαρ (λίγο έξω από την πόλη)
Ένα τραπέζι και μια κουβέντα για την αποκέντρωση
Πρώτες εικόνες από τη νέα άφιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά της Λεμεσού
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού, με boho αισθητική, βελτιώνει την εμπειρία της ξαπλώστρας, της μουσικής και της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στο νησί
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.