Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2020
Μετά από πολλά μπρος πίσω, πολλές καθυστερήσεις, άλλες λόγω Covid-19 κι άλλες λόγω προβλημάτων στην παραγωγή, αφού ας μην ξεχνάμε ότι το αρχικά προγραμματισμένο project με τη Naomi Watts και τίτλο Age of Heroes τελικά δεν προχώρησε ποτέ, το πρώτο prequel του Game of Thrones βρίσκεται προ των πυλών. Το House of the Dragon ξεκίνησε το casting των βασικών του χαρακτήρων (χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει γνωστό οποιοδήποτε όνομα) όπως αναφέρει το Entertainment Weekly και αυτά είναι τα καλύτερα -αν όχι τα μόνο καλά - νέα της ημέρας. Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι σήμερα για αυτό;
Η ιστορία
Ετοιμάσου για μία πολύ γερή δόση από Targaryen. Το 2018 κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία το Fire & Blood, μία συλλογή από εκτενή αφηγήματα δια χειρός George R. R. Martin που καταγράφουν την άνοδο και την πτώση της γνωστής οικογένειας· του Οίκου που ξεκίνησε από την Aρχαία Valyria για να κατακτήσει τα πάντα και να κυριαρχήσει τελικά στο Westeros.
Το House of the Dragons δεν πρόκειται φυσικά να αφηγηθεί όλη τη μακριά ιστορία των Targaryen. Αντίθετα, θα δώσει το βάρος του, σε μία εποχή περίπου 130 χρόνια μετά την κατάκτηση του Westeros από τους αφέντες των δράκων, όταν και ο θρυλικός Aegon II μονομάχησε με την ετεροθαλή αδελφή του Rhaenyra για τον θρόνο του βασιλείου. Το σκηνικό, με άλλα λόγια, είναι στημένο όπως πρέπει: Πολλές δολοπλοκίες, πολλές ανίερες συμμαχίες, πολλά άρρωστα πάθη, πολλές εναέριες μάχες πάνω σε δράκους.
O σκηνοθέτης
Αρκεί, όμως, μία επιτυχημένη συνταγή για να αναστήσει τη φήμη του Game of Thrones από τις στάχτες του απογοητευτικού φινάλε της σειράς; Αν υπάρχει, εκεί έξω, ένας άνθρωπος στον οποίο οι fans θα βάσιζαν όλες τις ελπίδες τους, αυτός δεν είναι άλλος από τον Miguel Sapochnik - τον σκηνοθέτη, δηλαδή, πίσω από τα ίσως καλύτερα επεισόδια GoT που γυρίστηκαν ποτέ (Hardhome, Battle of the Bastards, The Winds of Winter). Το HBO μάλλον άκουσε τις προσευχές του κοινού δίνοντάς του νέο αναβαθμισμένο ρόλο στο House of the Dragon. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν ο Sapochnik (που θα έχει για showrunner του Ryan Condal πιο γνωστό από τη σειρά Colony) θα κάνει για άλλη μία φορά τα μαγικά του.
Η ημερομηνία
O διευθυντής προγράμματος του HBO Casey Bloys είχε αφήσει να εννοηθεί τον Ιανουάριου που μας πέρασε ότι ίσως η το prequel είναι έτοιμο αρχές του 2022. Η πανδημία όμως της Covid-19 είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανατρέψει αυτή την αρχική πρόβλεψη.
Πηγή: Esquire.gr
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη