Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2020
Ένας νεαρός Αφρικανός βασιλιάς ξεκινά ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, βιώνοντας την προδοσία, την αγάπη και την αυτογνωσία, προκειμένου να διεκδικήσει τον θρόνο που δικαιωματικά του ανήκει. Συνοδοιπόροι του, οι πρόγονοί και ο παιδικός του έρωτας.
Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας Black Is King, του visual album της Beyonce που γίνεται η φωνή της μαύρης κοινότητας εν μέσω του κινήματος Black Lives Matter και των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δεν είναι καθόλου δεδομένα.
Η ιστορία αντλεί στοιχεία από τη θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, "Βασιλιάς των λιονταριών" (Lion King), στην οποία πρόσφατα δάνεισε τη φωνή της.
"Διαχρονικά μαθήματα αποκαλύπτονται και αντανακλώνται μέσα από τις Μαύρες φωνές του σήμερα, που τώρα απολαμβάνουν στην δική τους δύναμη. Το "Black Is King” είναι επιβεβαίωση ενός μεγάλου σκοπού, με πλούσια visuals που γιορτάζουν τη Μαύρη ανθεκτικότητα και τον πολιτισμό" αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση του Disney+, το οποίος και θα στριμάρει το φιλμ.
Σ' αυτό συμμετέχουν επίσης ο σύζυγος της Beyoncé, ράπερ και παραγωγός, Jay-Z, η μητέρα της, Tina Knowles- Lawson, αλλά και οι Lupita Nyong’o, Naomi Campbell και Kelly Rowland.
Πηγή: esquire.gr
Σχετικά
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Ο Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το πολυαναμενόμενο sequel του «Τεντέν»
Υστερα από δώδεκα χρόνια μακριά από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά θα είναι η συνέχεια του «Τεντέν».
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984