Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2020
Το social distancing και τα μέτρα προστασίας έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν τρόπους να δεχτούν τους πελάτες τους, πάντα με ασφάλεια.
Το Παρίσι φαίνεται πώς κρατά τα σκήπτρα της εφευρετικότητας. Μετά το παριζιάνικο καφέ που χρησιμοποίησε λούτρινους αρκούδους για να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας, σειρά έχει ένα θερινό σινεμά πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει.
Συγκεκριμένα, από αυτόν τον μήνα, η πόλη του φωτός αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της πλωτό σινεμά!
Το «Cinéma sur l’eau», δηλαδή το σινεμά πάνω στο νερό, θα λάβει χώρα στις 18 Ιουλίου, -πού αλλού;- στον ποταμό Σηκουάνα, που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα.
Η κινηματογραφική νύχτα θα διεξαχθεί με σκοπό να εορταστεί η επιστροφή των «Cinéma sur l’eau»,, ένα ετήσιο event με προσωρινές παραλίες στην γαλλική πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι τυχεροί θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν την ταινία σε ηλεκτρικές βάρκες, 38 τον αριθμό, όπου θα είναι σε απόσταση η μία από την άλλη.
Η κάθε βάρκα που θα επιπλέει στον διάσημο γαλλικό ποταμό, χωρά 6 άτομα. Καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια λοταρία για να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση.
Ωστόσο, και άλλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή από τις 150 ξαπλώστρες, που θα είναι τοποθετημένες στις όχθες του Σηκουάνα. Η λοταρία είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Σχετικά
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.