Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020
Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάφου το «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Κύπρου.
Μιλώντας χθες βράδυ κατά την τελετή Απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν εντός του Φθινοπώρου και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Ήδη, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, υπάρχει στο ειδικό Ταμείο του Δήμου, στο οποίο καταβάλλονται τα ποσά από την εξαγορά πρασίνου και τα δικαιώματα τοπιοτέχνησης, το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα προστεθούν και άλλα ποσά.
Ο Δήμος Πάφου, τόνισε ο κ. Φαίδωνος καταβάλει στην πράξη προσπάθειες με ουσία, προγραμματισμό και επαγγελματισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του πρασίνου, μέσα από τη δημιουργία νέων μεγάλων πάρκων όπως το Πάρκο Χρωμάτων και τα 2 Γραμμικά περιμετρικά της πόλης, τη φύτευση χιλιάδων δέντρων, την προώθηση της «πράσινης ενέργειας», όπως το ηλεκτρικό λεωφορείο, την επιτυχή λειτουργεία του Πράσινου Σημείου και πολλά άλλα.
Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.
Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων, η ομάδα που κέρδισε το Α’ Βραβείο παρουσίασε τον σχεδιασμό του έργου και ανέπτυξε τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Το Α’ Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού απονεμήθηκε στην ομάδα των μελετητών αποτελούμενη από τους Γιώργο Ονισηφόρου, Παναγιώτη Πολεμίτη και Ελευθέριο Βομβολάκη. Το Β’ Βραβείο στην ομάδα των αρχιτεκτόνων Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά και Ανδρέα Κωνσταντίου. Το Γ’ Βραβείο στον Άλκη Δίκαιο, ενώ έπαινος απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ψωμά. Συνολικά στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 Ομάδες Αρχιτεκτόνων-Μελετητών.
Σχετικά

Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 22 προορισμούς, με τιμές από €22 (μόνο για σήμερα)
Ryanair Flash Sale: Πτήσεις από Πάφο με έως και 15% έκπτωση!


Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών