Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020
Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάφου το «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Κύπρου.
Μιλώντας χθες βράδυ κατά την τελετή Απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν εντός του Φθινοπώρου και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Ήδη, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, υπάρχει στο ειδικό Ταμείο του Δήμου, στο οποίο καταβάλλονται τα ποσά από την εξαγορά πρασίνου και τα δικαιώματα τοπιοτέχνησης, το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα προστεθούν και άλλα ποσά.
Ο Δήμος Πάφου, τόνισε ο κ. Φαίδωνος καταβάλει στην πράξη προσπάθειες με ουσία, προγραμματισμό και επαγγελματισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του πρασίνου, μέσα από τη δημιουργία νέων μεγάλων πάρκων όπως το Πάρκο Χρωμάτων και τα 2 Γραμμικά περιμετρικά της πόλης, τη φύτευση χιλιάδων δέντρων, την προώθηση της «πράσινης ενέργειας», όπως το ηλεκτρικό λεωφορείο, την επιτυχή λειτουργεία του Πράσινου Σημείου και πολλά άλλα.
Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.
Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων, η ομάδα που κέρδισε το Α’ Βραβείο παρουσίασε τον σχεδιασμό του έργου και ανέπτυξε τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Το Α’ Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού απονεμήθηκε στην ομάδα των μελετητών αποτελούμενη από τους Γιώργο Ονισηφόρου, Παναγιώτη Πολεμίτη και Ελευθέριο Βομβολάκη. Το Β’ Βραβείο στην ομάδα των αρχιτεκτόνων Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά και Ανδρέα Κωνσταντίου. Το Γ’ Βραβείο στον Άλκη Δίκαιο, ενώ έπαινος απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ψωμά. Συνολικά στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 Ομάδες Αρχιτεκτόνων-Μελετητών.
Σχετικά

Ελληνικό νησί στις τοποθεσίες με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη
Η Άνδρος ξεχωρίζει στη λίστα γαλλικού ιστοτόπου με εντυπωσιακούς φάρους παγκοσμίως

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη σε ηλικία 87 ετών
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Κατερίνα Γιουλάκη.


Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές με τα παιδιά
Οι πιο όμορφοι ελληνικοί προορισμοί για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές με όλη την οικογένεια.

Ζήσε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, σε ένα υπέροχο θέρετρο
Αυτό το καλοκαίρι, μένουμε Κύπρο και επισκεπτόμαστε ένα μοναδικό θέρετρο 5 αστέρων στην Πάφο

18 παραλίες στον Πρωταρά για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού
Όταν η καθημερινότητα είναι έντονη, πολλοί επιλέγουν τις παραλίες για απόδραση και κολύμπι τα σαββατοκύριακα

Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
Στη Γροιλανδία, ο πάγος έλιωσε το Μάιο 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο


Η ελληνική παραλία που «ασπρίζει» σαν το γάλα και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό
Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο απερίγραπτης ομορφιάς

Καλοκαιρινή απόδραση υψηλών προδιαγραφών σε ένα ξενοδοχείο-όνειρο!
Το ξενοδοχείο συνδυάζει αυθεντική κυπριακή φυσική ομορφιά με υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών

Τα 4 νησιά που θα πας φτηνές διακοπές το καλοκαίρι 2025
Αυτά είναι τα 4 πιο οικονομικά ελληνικά νησιά για φτηνές διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι της Φράουλας»
Η πρώτη πανσέληνος του Ιουνίου μάγεψε τους πάντες!