Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020
Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάφου το «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Κύπρου.
Μιλώντας χθες βράδυ κατά την τελετή Απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν εντός του Φθινοπώρου και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Ήδη, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, υπάρχει στο ειδικό Ταμείο του Δήμου, στο οποίο καταβάλλονται τα ποσά από την εξαγορά πρασίνου και τα δικαιώματα τοπιοτέχνησης, το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα προστεθούν και άλλα ποσά.
Ο Δήμος Πάφου, τόνισε ο κ. Φαίδωνος καταβάλει στην πράξη προσπάθειες με ουσία, προγραμματισμό και επαγγελματισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του πρασίνου, μέσα από τη δημιουργία νέων μεγάλων πάρκων όπως το Πάρκο Χρωμάτων και τα 2 Γραμμικά περιμετρικά της πόλης, τη φύτευση χιλιάδων δέντρων, την προώθηση της «πράσινης ενέργειας», όπως το ηλεκτρικό λεωφορείο, την επιτυχή λειτουργεία του Πράσινου Σημείου και πολλά άλλα.
Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.
Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων, η ομάδα που κέρδισε το Α’ Βραβείο παρουσίασε τον σχεδιασμό του έργου και ανέπτυξε τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Το Α’ Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού απονεμήθηκε στην ομάδα των μελετητών αποτελούμενη από τους Γιώργο Ονισηφόρου, Παναγιώτη Πολεμίτη και Ελευθέριο Βομβολάκη. Το Β’ Βραβείο στην ομάδα των αρχιτεκτόνων Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά και Ανδρέα Κωνσταντίου. Το Γ’ Βραβείο στον Άλκη Δίκαιο, ενώ έπαινος απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ψωμά. Συνολικά στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 Ομάδες Αρχιτεκτόνων-Μελετητών.
Σχετικά
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
Πετάμε με εισιτήριο από €14.99 για υπέροχους πρόορισμούς από Πάφο με την Ryanair
H νέα προσφορά της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας που θα σε ενθουσιάσει
Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό
Η χρυσή λίστα με τα ξενοδοχεία προέκυψε από τις ψήφους 800 ανώνυμων ειδικών, ανάμεσά τους ξενοδόχοι, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και έμπειροι ταξιδιώτες.
«The Wall»: Ένα ζευγάρι διεκδικεί απόψε €350.000
Ποιο θα είναι το μεγάλο φινάλε για τους δύο φίλους και συνάδελφους
Η λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης – μαγευτική ατμόσφαιρα και… προσιτές τιμές
Μια λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης με ζεστά κρασιά λιγότερο από 2 ευρώ και παραμυθένια ατμόσφαιρα!
Αίθριος και ζεστός καιρός με αραιή σκόνη – Πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Hotel Hopping»: Η νέα ταξιδιωτική τάση στη διαμονή που κερδίζει συνεχώς έδαφος
Τι σημαίνει πρακτικά;
Οι διαφορετικές εκδοχές της Black Friday - Πότε «πέφτει» φέτος
Η προέλευσή της συνδέεται με διαφορετικές εκδοχές, που φωτίζουν την εξέλιξη του όρου μέσα στον χρόνο.
«Φεγγάρι του Κάστορα»: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό η πανσέληνος Νοεμβρίου
Μάλιστα, για περίπου 15 με 20 λεπτά, το φεγγάρι προβλέπεται να λάμψει σε πορτοκαλί απόχρωση, διασχίζοντας το πυκνότερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας