Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020
Έπειτα από τρίμηνη διακοπή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Αυστριακές Αερογραμμές Austrian Airlines (AUA) ξεκινούν και πάλι, από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, τις πτήσεις τους προς 36 ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Την πρώτη εβδομάδα της επανεκκίνησης, από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες συνδέσεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άμστερνταμ, Βασιλεία, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ, Ντίσελντορφ, Φραγκφούρτη, Γενεύη, Αμβούργο, Κοπεγχάγη, Λάρνακα, Μόναχο, Παρίσι, Πρίστινα, Σαράγεβο, Σκόπια, Σόφια, Στουτγάρδη, Τελ Αβίβ, Τίρανα, Βάρνα και Ζυρίχη. Εξαιτίας της παράτασης των εκεί απαγορεύσεων προσγείωσης, οι πτήσεις της AUA προς Κίεβο, Λονδίνο, Μιλάνο και Στοκχόλμη δεν θα πραγματοποιούνται από τα μέσα Ιουνίου, αλλά από τις αρχές Ιουλίου.
Μόλις χθες, η αυστριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως οι Αυστριακοί που θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Κροατία, θα μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους από τις 16 Ιουνίου και μετά χωρίς πλέον περιορισμούς.
Από αυτή την ημερομηνία θα αποκατασταθεί η ελευθερία ταξιδιού σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ και η είσοδος στην Αυστρία θα είναι και πάλι δυνατή από συνολικά 31 χώρες, χωρίς να πρέπει να υπάρχει αρνητικό διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό ή να πρέπει να τεθεί κανείς σε 14ήμερη καραντίνα.
Από τον Ιούλιο, η AUA θα εκτελεί και πάλι διηπειρωτικές πτήσεις και αεροσκάφη της μεγάλων αποστάσεων θα απογειωθούν ξανά, αρχικά προς Μπανγκόκ, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, ενώ, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αντρέας Ότο, η καλή ζήτηση επιτρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται η προσφορά σε επιπλέον προορισμούς.
Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Αυστριακές Αερογραμμές είχαν αναστείλει όλες τις πτήσεις τους από τις 18 Μαρτίου, κάτι που έκαναν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά την πρώτη αναστολή πτήσεων τους το 2010, λόγω του νέφους και της τέφρας στον εναέριο χώρο της Ισλανδίας μετά την έκρηξη ηφαιστείου.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση της AUA, μετά την αναστολή των πτήσεων τον Μάρτιο, τα αεροπλάνα και οι εργαζόμενοι ήταν διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτή τη στιγμή τα πληρώματα βρίσκονται στη Βιέννη και τα 82 αεροσκάφη της σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Βιέννης, όπου όλο αυτά το διάστημα γινόταν η απαραίτητη συντήρησή τους.
Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής Γενς Ρίτερ, τα αεροπλάνα μπορούν να παραμένουν έως και 48 ώρες χωρίς έλεγχο. Σε περίπτωση μεγαλύτερων χρόνων αδράνειας, θα πρέπει να πραγματοποιούνται δοκιμές, όπως έλεγχος των κινητήρων, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει έως και 200 ώρες ανά αεροσκάφος.
Σχετικά
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Το Σαββατοκύριακο που η πόλη έκανε “check-in” στη Lidl Food Academy
Lidl Christmas Days από τη Lidl Κύπρου: ένα διήμερο γεύσης, δημιουργίας και χριστουγεννιάτικης θαλπωρής, ανοιχτό για όλους
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον... βυθό του Πρωταρά (Βίντεο)
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο SCUBA Dive Cyprus
Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι του μέλιτος το 2026
Ταξίδι του μέλιτος 2026: Όταν ο ρομαντισμός συναντά την εμπειρία και την αυθεντικότητα
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από τη Λαπωνία το ταξίδι των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παραδοσιακό εορταστικό ταξίδι ξεκίνησε και φέτος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους