News , Guide

Τι λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες για τα ακριβά εισιτήρια

"Υπάρχουν και ‎€80 εισιτήρια"

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020

Το σχέδιο κινήτρων για αερομεταφορές, το οποίο ανακοίνωσε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία όπως όμως και το γεγονός ότι πολίτες διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές εισιτηρίων προς το εξωτερικό σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης.

«Είναι βέβαιο πως χωρίς την επανασύνδεση του νησιού μας με αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα  σ΄αυτό το πρώτο στάδιο στο οποίο υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες, ανατροπές όπως για παράδειγμα με το  Ισραήλ οι εταιρείες χρειάζονται στήριγμα. Συμφωνούμε με το Σχέδιο. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό αλλά το πρώτο που θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε», είπε σχετικά με το Σχέδιο κινήτρων συνδεσιμότητας και ανάπτυξης αερομεταφορών, μιλώντας στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των Κύπριων για τις τιμές των εισιτηρίων ειδικότερα προς Ελλάδα, που αποτελούσε πάντοτε την πρώτη χώρα στις επιλογές των Κυπρίων για διακοπές, ο κος Σταματάρης  είπε πως «οι αεροπορικές εταιρείες μπαίνουν σε μια επανεκκίνηση. Έχουμε δει τιμές πολύ χαμηλές σε πολλές περιπτώσεις. Να μην βλέπουμε μεμονωμένες περιπτώσεις. Προσωπικά δεν έχω δει εισιτήρια για 300. Έχω δει με 120 ευρώ και  80 ευρώ. Αυτά μπορεί να αλλάζουν σε περιόδους συρροής. Να είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε. Ο ανταγωνισμός θα υπάρχει στις αερογραμμές αλλά δεν είναι θέμα εκμετάλλευσης».

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο κος Σταματάρης είπε πως  οι συνδέσεις έρχονται μέσα από τουρισμό. Εάν δεν έχουμε προσέλκυση τουρισμού δεν θα μπορεί να πάει κανένας από εμάς ταξίδια. Αυτό θέλω να κατανοήσει ο κόσμος πως επίσης και ότι το μέλημά μας δεν είναι να πληρώνει ο Κύπριος περισσότερα από ότι πληρώνει ο ξένος. Οι ξένοι έρχονται σε μεγάλους αριθμούς . Αυτή τη στιγμή θέλουμε να επανασυνδέσουμε το νησί. Είναι μέλημά μας να έχουμε καλές προσφορές για ταξίδια».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close