Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020
Το σχέδιο κινήτρων για αερομεταφορές, το οποίο ανακοίνωσε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία όπως όμως και το γεγονός ότι πολίτες διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές εισιτηρίων προς το εξωτερικό σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης.
«Είναι βέβαιο πως χωρίς την επανασύνδεση του νησιού μας με αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα σ΄αυτό το πρώτο στάδιο στο οποίο υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες, ανατροπές όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ οι εταιρείες χρειάζονται στήριγμα. Συμφωνούμε με το Σχέδιο. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό αλλά το πρώτο που θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε», είπε σχετικά με το Σχέδιο κινήτρων συνδεσιμότητας και ανάπτυξης αερομεταφορών, μιλώντας στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις των Κύπριων για τις τιμές των εισιτηρίων ειδικότερα προς Ελλάδα, που αποτελούσε πάντοτε την πρώτη χώρα στις επιλογές των Κυπρίων για διακοπές, ο κος Σταματάρης είπε πως «οι αεροπορικές εταιρείες μπαίνουν σε μια επανεκκίνηση. Έχουμε δει τιμές πολύ χαμηλές σε πολλές περιπτώσεις. Να μην βλέπουμε μεμονωμένες περιπτώσεις. Προσωπικά δεν έχω δει εισιτήρια για 300. Έχω δει με 120 ευρώ και 80 ευρώ. Αυτά μπορεί να αλλάζουν σε περιόδους συρροής. Να είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε. Ο ανταγωνισμός θα υπάρχει στις αερογραμμές αλλά δεν είναι θέμα εκμετάλλευσης».
Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο κος Σταματάρης είπε πως οι συνδέσεις έρχονται μέσα από τουρισμό. Εάν δεν έχουμε προσέλκυση τουρισμού δεν θα μπορεί να πάει κανένας από εμάς ταξίδια. Αυτό θέλω να κατανοήσει ο κόσμος πως επίσης και ότι το μέλημά μας δεν είναι να πληρώνει ο Κύπριος περισσότερα από ότι πληρώνει ο ξένος. Οι ξένοι έρχονται σε μεγάλους αριθμούς . Αυτή τη στιγμή θέλουμε να επανασυνδέσουμε το νησί. Είναι μέλημά μας να έχουμε καλές προσφορές για ταξίδια».
Σχετικά
Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
H πρόγνωση μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Έρχονται ο ημιτελικός και τελικός του The Voice με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 18 διαγωνιζόμενοι που διεκδικούν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό
Bridgerton 4: Επιστρέφει με νέα σεζόν και κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ - Η υπόθεση
Το πρώτο μέρος της σειράς του Netflix θα προβληθεί σε έναν μήνα περίπου
Βροχές, άνεμοι και καταιγίδες στο μενού του καιρού- Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.